Carretera a Tarragona.

Baixen un 60% els accidents mortals a les carreteres tarragonines respecte al 2020

Tarragona és la demarcació que ha registrat un descens més gran a Catalunya

Tot i que arriben amb comptagotes, també hi ha bones notícies al Camp de Tarragona. Una d'elles és la que ha donat aquest matí el Servei Català de Trànsit (SCT) pel que fa al balanç de víctimes mortals a les nostres carreteres. Malgrat que s'han hagut de lamentar quatre morts en accidents a la demarcació, respecte a l'any passat hi ha hagut un descens de les víctimes del 60% fins ara, la davallada més pronunciada a tot Catalunya. Tenint en compte que en el mateix període hi va haver restriccions molt fortes de mobilitat, amb el confinament domiciliari en vigor, és una xifra per a l'esperança. 

Dues de les quatrevíctimesmortals a les carreteres tarragonines van arribar el mes de març, amb dos tràgicssinistres gairebé consecutius, un a la TV-3454 a Deltebre i un altre a la C-31b a Vila-seca, el 15 i 16 de març. Durant els dos primers mesos del 2021 no es van registrar víctimes a les nostres carreteres.

Els col·lectius vulnerables segueixen sent els més afectats

A tot Catalunya, fins al 30 d'abril hi ha hagut 27 morts a les carreteres en 27 accidents de trànsit. Durant el mateix període de l'any passat van ser 35 les persones que van perdre la vida, pel que la reducció fins ara és del 22,9%. Per demarcacions, a més de les 4 morts a Tarragona, hi ha hagut 13 defuncions a Barcelona, 3 a Lleida i 7 a Girona, que a més és l'única zona de Catalunya on hi ha hagut un increment de la sinistralitat.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

D'aquestes 27 víctimesmortals a les carreteres catalanes, 17 d'elles pertanyen als denominats com a col·lectiusvulnerables, és a dir, motoristes, ciclistes i vianants. Onze de les persones que han perdut la vida eren motoristes, quatre vianants i dos ciclistes. Els motoristes representen el 40% dels morts d'enguany i sumen 7 víctimes més que en el mateix període que el 2020.

Una altra tendència que ha detectat el Servei Català de Trànsit és l'augment d'accidents mortals amb més d'un vehicle implicat. 22 dels 27 sinistres han estat múltiples, un 81% del total, mentre que l'any passat aquesta tipologia d'accidents era del 53%. Pel que fa a les edats dels difunts, la franja dels 35 als 44 anys és la que suma una tercera part de totes les víctimes, amb nou defuncions, dues més que l'any passat. 

Una altra dada interessant és que la meitat de les 27 morts que hi ha hagut a Catalunya durant aquest 2021 s'han produït en dies feiners (13), i la resta en cap de setmana, a partir de divendres a les tres de la tarda o en festiu. El mes d'abril ha estat el que ha acumulat més morts a les carreteres fins ara, amb 9 víctimes.