L'Aeroport de Reus tanca el pitjor mes de gener des de l'any 2012

S'ha registrat un 72,4% menys de passatgers que el gener de l'any passat
Imatge d'arxiu de l'Aeroport de Reus | Isma Llanes

 

L'Aeroport de Reus ha perdut un 72,4% del volum de passatgers del gener passat a aquest. 1.669 persones han passat per l'equipament, la pitjor xifra des de l'any 2012, quan durant el mateix mes només van passar-hi 927 persones. Contrasta amb la quantitat d'operacions registrades, 1.164, un 54% que el mateix període del 2019, quan se'n va registrar 756. Segons Aena, aquest increment de les operacions es deu als vols d'aviació general i d'entrenament que es programen a la temporada d'hivern.

 

La infraestructura va tancar de manera satisfactòria el 2019, superant el milió de passetgers i amb un lleuger augment respecte a les dades del 2018. El 2020, però, no l'ha començat amb la mateixa dinàmica. De fet és el tercer mes de gener conecutiu que registra pèrdues de passatgers des dels 9.483 que van trepitjar l'aeroport l'any 2017. Curiosament, les operacions han seguit l'evolució inversa. L'any 2017 van marcar un mínim que, des d'aleshores, s'ha anat recuperant gener rere gener.

 

Els reptes d'enguany a l'Aeroport de Reus

Aena ofereix dades a partir de l'any 2004, i en tot aquest període, l'únic any en el qual el mes de gener es va tancar amb un registre inferior al d'enguany va ser el 2012, amb 927 persones. Des d'aleshores s'ha seguit una evolució irregular pel que fa en concret al primer mes de l'any, arribant als 14.501 passatgers de l'any 2013. Enguany, de fet, és un any de reptes per a l'Aeroport de Reus.

 

Caldrà veure quin efecte produeix el Brexit a l'equipament, així com la fallida de Thomas Cook, que suposava un 10% del volum de passatgers que s'hi registraven. Entremig, les obres a la terminal han d'ampliar la capacitat d'absorció de passatgers quan estiguin acabades. Segons les previsions, haurien de quedar a punt abans de la temporada d'estiu, la més alta de l'Aeroport de Reus.

"🚄Una obra enverinada que no compleix expectatives: el fiasco de la variant de Vandellòs" "UGT confia que canviar la reforma laboral aportarà més seguretat a la indústria química de Tarragona"