Els Mossos d'Esquadra denuncien «el vergonyós estat» del seu parc mòbil

La policia catalana adverteix que fan servir vehicles «amb més de 500.000 quilòmetres»
Els Mossos d'Esquadra asseguren que els seus vehicles «ja no són segurs» | Cedida

El sindicat de la policia catalana, USPAC, ha fet pública una preocupant denúncia. En un comunicat, exposa el «vergonyós estat» en què es troba el seu parc mòbil. Segons els representants sindicals dels Mossos d'Esquadra, «tenim motos trencades, motos sense reparar. A algunes els hi tremola el manillar i certes llums no funcionen... Vehicles de trànsit amb més de 500.000 quilòmetres i milers d'hores de funcionament, amb el motor destrossat». 

Així mateix, USPAC ha exposat una preocupant situació que pateixen, generada pel mal estat del seu parc mòbil, sobretot amb l'amenaça del coronavirus a sobre. «Els Mossos han de realitzar el servei amb un vehicle sense mampara, inclús s'ha hagut de fer el trasllat d'un detingut en aquests vehicles que no tenen separació entre agents i detinguts». 

«En perill la seguretat i la integritat física de tots els agents»

La situació ha arribat a tal punt que els agents asseguren que «ens tornen a posar en perill la seguretat i integritat física de tots els agents que estem a primera línia». «Després de quatre anys, vehicles en funcionament les 24 hores del dia, 365 dies a l'any, ja no són segurs» han reblat des del sindicat dels Mossos d'Esquadra.

Per últim, els representants del cos policial català han exposat que «al darrer comitè de seguretat i salut laboral del dia 26 de juny de 2020, vam preguntar quants vehicles disponibles hi havia al nostre cos policial i es van negar a contestar. Suposem que els hi feia vergonya donar xifres de com està d'obsolet, vell i pobre, el nostre parc mòbil». 

"El gran reconeixement d'un centre de recerca tarragoní per part del govern espanyol" "Llista: 20 elements culturals de Tarragona, entre els tresors del món"