Pla contrapicat de la façana de l'Audiència de Tarragona

Una entitat de Reus denuncia a Pedro Sánchez i a Quim Torra per la gestió de la COVID-19

El desgavell amb les xifres de morts, les infeccions dels sanitaris i la situació a les residències, alguns dels arguments dels denunciants

D'ençà de l'inici de l'estat d'alarma, i el confinament per lluitar contra la propagació del coronavirus, s'han multiplicat les denúncies contra les diferents administracions públiques involucrades en la gestió contra la COVID-19. Algunes informacions apunten que els membres de l'executiu espanyol tenen més de 40 denúncies sobre la taula. La darrera que s'ha conegut, d'aquestes denúncies, té segell tarragoní. En concret, de Reus. 

L'associació 'Catalunya por España', una entitat reusenca lligada a antics membres de Ciutadans de la capital del Baix Camp, ha entregat, la darrera setmana, diferents denúncies públiques als jutjats de les províncies de Tarragona i Barcelona contra «la negligent, irresponsable i mala gestió de la COVID-19 per part del govern de Pedro Sánchez i el govern autonòmic de Quim Torra».

Els arguments contra Pedro Sánchez

Encara que ja es coneix la decisió d'una jutgessa de Madrid d'arxivar una denúncia contra el delegat del govern espanyol de Madrid per permetre la manifestació feminista del 8-M, 'Catalunya por España' insisteix en el fet que es van permetre les concentracions feministes quan se sabia el risc del coronavirus.

Així mateix, els representants d'aquesta associació, de l'entorn de la difunta Tabàrnia, demanen explicacions per la manca de material de protecció per als professionals sanitaris; volen que s'esclareixen les xifres de morts per la COVID-19; i creuen que el govern espanyol ha aprofitat l'estat d'alarma per a «canviar,al dictat, diferents normes que van en contra dels drets que naixen de la constitució».

«Xenòfoba actuació» de Quim Torra

I pel que fa al govern català, 'Catalunya por España' considera que la manifestació de finals del mes de febrer a Perpinyà es va promoure «encara que es coneixia el perill i el risc que suposava la pandèmia». També critiquen «la xenòfoba actuació» del govern de Quim Torra per «negar, inicialment, l'accés de l'UME a diferents hospitals de campanya de Catalunya per efectuar tasques de desinfecció».

I per últim, entenen que a les residències d'avis «s'ha abandonat totalment la gestió d'aquests centres i s'ha prohibit que els nostres avis rebessin tractament contra la COVID-19».


Comentaris