Els sindicats denuncien que la direcció d'ambulàncies Egara continua «posant en perill als treballadors»

Inspecció de Treball ja havia donat la raó als treballadors

Les seccions sindicals de CGT a Ambulàncies Egara de Terres de l’Ebre i Tarragona han fet un nou recull d’incidències que «ens estem trobant durant aquest procés d’emergència sanitària per la Covid-19 en el sector del transport sanitari públic, tant a l'urgent (TSU) com no urgent (TSNU), que gestiona l’empresa Ivemon Ambulàncies Egara SL en tots aquests territoris, tot i les denúncies presentades fins ara».

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

I és que la batalla dels treballadors sanitaris per poder aconseguir equipaments de protecció durant la crisi del coronavirus fa setmanes que dura. Els tècnics en transport sanitari són una peça clau en la lluita contra la propagació de la pandèmia i per això van portar la manca d'equips de protecció a Inspecció de Treball. Els fets, que l'empresa negava, desmarcant-se de les acusacions, van fer reaccionar molt ràpidament a Inspecció de Treball que, en poc més d'una setmana, va donar la raó als treballadors. De fet, els funcionaris que van estudiar el cas van concloure que els tècnics en transport sanitari podien estar exposatsesquitxades. Per aquest motiu era necessari, segons els inspectors, que portessin equipaments de protecció obligant, d'aquesta manera, a l'empresa, «a complir amb la normativa de seguretat laboral».

Aquest dijous, 23 d'abril, la CGT assegura que «com que tot i l'informe d'Inspecció de Treball l'empresa segueix sense complir la resolució, hem decidit donar un nou pas endavant, i hem interposat una nova denuncia a Inspecció de Treball instant a que actui davant l'incompliment de les mesures de prevenció i protecció per part de l'empresa. I si aquesta segueix sense adoptar les mesures adequades, haurem d'acabar interposant denuncia al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya».

  

"Com passem el dol en moments de coronavirus? Parlen els experts" "El crit d'alerta que llença el Banc dels Aliments de Tarragona"