Operaris desplegant la fibra òptica a Calafell.

Arrenquen les obres pel desplegament de la xarxa de fibra òptica a diverses capitals de comarca de TGN

La Generalitat de Catalunya preveu que aquest 2020 quedin totes les capitals de comarca connectades

Avui dilluns 11 de maig, han començat les obres d'execució dels 10 projectes de desplegament de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat que el Govern va aprovar per via d'urgència amb la voluntat de garantir la connectivitat arreu del territori. En aquest sentit, al llarg d'aquest mes, s'executaran les obres que permetran connectar les 10 capitals de comarca  que encara no tenien desplegat el servei en la seva totalitat, com són Valls, Montblanc, Falset, Vielha, Puigcerdà, Moià, Gandesa, Solsona, Borges Blanques i Sort. En el cas de les comarques tarragonines i de les Terres de l'Ebre, les obres d'emergència que es desenvoluparan per trams són les que connectaran el Vendrell i Valls, Valls i Montblanc, Móra la Nova i Falset, i Tortosa i Gandesa.

La declaració com a obres d'emergència de l'estesa de fibra en aquests trams ha estat motivada per la voluntat del Govern de garantir la connectivitat a tot el territori en un moment en què les mesures imposades per lluitar contra la  pandèmia del coronavirus han provocat uns increments de trànsit d'Internet, de mitjana, d'entre un 50% i un 80% a Catalunya i han convertit la connectivitat en un bé de primera necessitat per donar resposta a les noves necessitats econòmiques i socials com ara teletreballar, la formació online, garantir el comerç online, els tràmits i les relacions socials en línia.

Per això, el desplegament de la xarxa de  fibra òptica de la Generalitat de Catalunya posa a disposició del territori una infraestructura que facilita el desplegament de xarxes finalistes de fibra òptica per part dels operadors de telecomunicacions en municipis que a data d'avui gaudeixen de nivells baixos de cobertura de xarxes de nova generació. Així, aquest  2020  quedaran totes les capitals de comarca connectades i els municipis al seu pas, assolint una cobertura del 84% de la població de Catalunya.