Mésser Ibèrica, una de les empreses químiques de Taragona esquitxades en l'operació

Surten en llibertat els sis directius de Messer i Carburos investigats per presumpta estafa i corrupció

Els detinguts han declinat declarar després de passar la nit a comissaria

El jutge ha deixat en llibertat els sis alts càrrecs de les empreses químiques Mésser Ibérica i Carburos Metáticos detinguts ahir en el marc d'una gran operació policial anticorrupció. Les sis persones arrestades s'han acollit al seu dret a no declarar i han sortit al carrer a condició de presentar-se als jutjats sempre que siguin requerits, segons han confirmat fonts judicials aquest divendres al matí.

Només una de les sis persones detingudes ha evitat passar la nit a comissaria, si bé el resultat ha estat el mateix per a tots els arrestats durant el matí d'aquest dijous. Cal recordar que entre els sis directius investigats pels presumptes delictes de corrupció, estafa i falsedat documental es troba Rubén Folgado, alt càrrec de Mésser i president de l'Associació d'Empreses Químiques de Tarragona (AEQT). Les declaracions s'han hagut de fer per videoconferència des de la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Tarragona, seguint el protocol anticovid.

Cinc dels sis alts càrrecs arrestats han passat la nit a la comissaria dels Mossos d'Esquadra

La detenció dels sis directius va causar un autèntic terratrèmol durant la jornada de dijous, i les primeres informacions apunta que són detencions que s'emmarquen en una peça judicial que investiga una presumpta macroestafa de vora 100 milions d'euros en electricitat a Endesa durant més de dues dècades. Aquesta peça forma part d'una gran causa judicial que apunta a presumptes irregularitats en les obres de construcció i ampliació de la planta química de Mésser al Polígon Nord de Tarragona, al terme municipal del Morell, entre els anys 2008 i 2012. En total hi ha una vintena de persones investigades, si bé de moment només s'han produït aquestes sis detencions.


Comentaris