La Diputació convoca el Premi Iniciativa Medi Ambient, que reconeix projectes locals de protecció de la natura

Enguany, el premi comptarà amb una dotació econòmica superior
Alcover va guanyar el premi l'any passat pel projecte de recuperació dels eixams d'abelles. | TarragonaDIgital
 

La Diputació de Tarragona ha convocat la setzena edició del Premi Iniciativa Medi Ambient, que enguany comptarà amb una dotació econòmica superior i premiarà el millor projecte amb cinc mil euros. Ajuntaments i consells comarcals del Baix Penedès, el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre ja poden presentar les seves candidatures a aquest certamen que reconeix anualment projectes innovadors i capdavanters orientats a potenciar la protecció i la millora del medi ambient.

Es tracta d'un premi que pretén ser un impuls per als municipis de la demarcació que tenen projectes innovadors per a la protecció del medi ambient, per tal que puguin fer-los realitat. «La Diputació de Tarragona treballa transversalment en la mitigació i l’adaptació als efectes del canvi climàtic i la implementació d’estratègies d’economia circular i verda al Baix Penedès, el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre», ha explicat la diputada delegada de Medi Ambient, Salut Pública i Territori de la Diputació, Eva Mata.

Alcover i Ulldemolins van ser els municipis premiats l'any passat

Alcover i el seu consistori van ser els guanyadors de la passada edició del Premi Iniciativa Medi Ambient, amb un projecte que tenia com a objectiu fomentar la recuperació dels eixams i la supervivència de les abelles a Catalunya. També es va concedir un accèssit del premi a l'Ajuntament d'Ulldemolins, pel pla de foment del coneixement dels entorns naturals rurals entre els infants i els joves.

Els interessats a participar en el concurs poden presentar les seves candidatures fins al 30 de setembre. Hi podran optar amb projectes o accions ja realitzats, en procés, redactats i que estiguin pendents d’executar-se o que es vulguin impulsar des del món local. En tot cas, però, hauran de tenir com a objectiu la protecció i millora del medi ambient en diversos àmbits.

Entre aquests, hi ha els residus, l’energia, el soroll, l’atmosfera, l’urbanisme, l’adaptació i la mitigació al canvi climàtic, la restauració paisatgística i ambiental, l’economia circular i verda i la reducció de la petjada de carboni en l’aplicació de projectes per frenar l’emergència per la Covid-19, entre d’altres. Les bases del certamen amb els requisits de participació i els criteris de valoració i ponderació es poden consultar a la seu electrònica de la Diputació de Tarragona.

"La Fundació Gresol premia el talent i l'emprenedoria dels més joves" "Ara mateix: Retards de més de 45 minuts als trens tarragonins"