Imatge d'arxiu del Palau de la Diputació de Tarragona

La Diputació de Tarragona injectarà 22 MEUR més per finançar la recuperació econòmica de Tarragona

Es destinaran a projectes socials, sanitaris, culturals, esportius o empresarials | El ple també acorda una comissió per desencallar la Savinosa

La Diputació de Tarragona està decidida a assumir un paper protagonista en la recuperació econòmica de Tarragona i aquest divendres ha aprovat, en sessió plenària, la sisena modificació de crèdit del 2020 per respondre a les necessitats del moment. La institució ha aprovat una injecció de prop de 22 milions d'euros que es destinaran a una quarantena de projectes socials, sanitaris, culturals, d'emprenedoria i comerç o esportius per tal d'oxigenar-los i amortir la caiguda que la Covid-19 amenaça d'accentuar.

Les inversions inclouen subvencions i ajuts per als sectors que més patiran la nova aturada. La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, ha reivindicat la institució supramunicipal com «un important motor econòmic de la demarcació» del qual s'espera «aquesta reacció en moments de crisi com els actuals, amb inversions i mesures proactives que contribueixen a pal·liar els efectes adversos de la Covid-19» i aplanin «el camí cap a la reactivació econòmica i social del nostre territori».

La crisi de la Covid-19: el ple de la Diputació aprova la sisena modificació de crèdit del 2020

La bateria d'ajuts s'ha aprovat per unanimitat al Saló de Plens, i els 22 milions sortiran dels romanents i calaixos de la mateixa Diputació. La institució, doncs, rebutja endeutar-se i assumirà les despeses amb fons propis per tal d'arribar al 2021 amb el compromís de zero endeutament a la mà.

El mateix ple també ha donat llum verda a la creació d'una comissió de seguiment sobre el projecte de la Savinosa, llargament encallat i sense cap avenç significatiu des del febrer de 2019, per tal de desllorigar-lo amb una trobada bimensual que haurà de posar d'acord a la Diputació, l'Ajuntament de Tarragona i la Generalitat fins que es trobi un camí comú per projectar una futura Savinosa que encara segueix abandonada en un dels espais més privilegiats de la ciutat.


Comentaris