La Diputaci贸 de Tarragona ha aprovat aquest divendres el pressupost per a l'exercici 2020.

La Diputaci贸 de Tarragona aprova per unanimitat el pressupost m茅s alt de la hist貌ria de l'ens

La corporaci贸 dona el vistiplau als n煤meros en un ple de 43 punts i 22 minuts de durada

Vist i no vist: la Diputació de Tarragona ha liquidat en només 22 minuts el ple més important de l'exercici, que ha servit per aprovar el pressupost de l'ens supramunicipal per a l'any 2020 i per tractar 42 qüestions més que constaven a l'ordre del dia. L'aprovació dels números ha estat per la via ràpida, certament, però cal destacar que ha estat per unanimitat.

L'únic diputat de Ciutadans, Rubén Viñuales, ha excusat la seva presència a la sessió. L'altre grup de l'oposició —el majoritari—, el PSC, hi ha votat a favor sense que el seu portaveu hagi pres la paraula per justificar el vistiplau als primers números de l'era Llauradó. 

Llaurad贸 i Nin fan una oda al di脿leg

Tots els diputats presents aquest divendres al ple, doncs, 鈥25 de 27, tamb茅 ha fallat Pere Granados, de Junts per Catalunya鈥 han votat afirmativament el pressupost per a l'any 2020. La presidenta de la Diputaci贸 de Tarragona, Noem铆 Llaurad贸 (ERC), s'ha mostrat agra茂da pel 芦suport a l'instrument m茅s important d'aquesta casa禄. Es tracta del pressupost m茅s alt de la hist貌ria, tal com la mateixa Llaurad贸 ja exposava aquest dijous en una compareixen莽a p煤blica. La presidenta ha agra茂t a l'oposici贸 芦el bon to, les aportacions que hem pogut incorporar al pressupost, i la voluntat de di脿leg禄.

M茅s expl铆cit ha estat el vicepresident de la Diputaci贸 de Tarragona i diputat delegat d'Hisenda, Quim Nin (JxCat), en la valoraci贸 de l'aprovaci贸 dels n煤meros. 芦En els temps que corren, l'aprovaci贸 d'aquest pressupost ens demostra que pactar 茅s possible i que no 茅s pas delicte禄, ha dit Nin, que creu que 芦el di脿leg sincer i la cerca del consens hauria de ser la norma, que en aquesta casa hem practicat en el passat i el present i esperem seguir practicant en el futur禄.

Noem铆 Llaurad贸, un cop votada la proposta de pressupost, ha seguit el fil del vicepresident Quim Nin i ha reivindicat que 芦el di脿leg practicat a la Diputaci贸 sigui exemple tamb茅 per a altres institucions禄. La resta de punts del plenari han estat informacions i acords als quals s'ha donat el vistiplau de manera autom脿tica.


Comentaris