La Diputació prepara les carreteres de la demarcació davant del risc de nevades de les properes hores

Aquest vespre, la cota de neu oscil·larà entre els 400 i els 600 metres

A causa de l'activació de l'alerta del Pla especial d'emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT), els serveis de carreteres de la Diputació de Tarragona han format 4 equips que durant aquest dijous treballen a les carreteres de les comarques de l'Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà i la Terra Alta espargint fins a 40 tones de sal per evitar les gelades i precipitacions previstes per aquesta tarda.

 

Per tal de garantir les mesures preventives de contagi de la COVID-19, la Diputació ha reduït al màxim el personal d'actuació a la xarxa viària, amb un únic ocupant per vehicle mobilitzat. Així, cada brigada està composta només per dos treballadors, un que condueix el camió llevaneus i un altre que porta el vehicle pilot i realitza tasques de suport i senyalització. En total, vuit persones treballaran aquest dijous estenent fundent i retirant neu a les carreteres de la Diputació, la meitat del personal que realitza aquestes tasques habitualment.

 

La Diputació realitza aquest servei essencial per tal de garantir la seguretat a la seva xarxa viària, ja que protecció Civil ha actualitzat la fase d'alerta del Pla NEUCAT per risc per nevades. D'acord amb les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, la cota de neu oscil·larà entre els 400 i els 600 metres, tot i que en moments de xàfec es podrà situar per sota. Segons Protecció Civil, aquestes precipitacions seran de caràcter local i podran afectar el litoral i prelitoral del sud de Tarragona.