«No ho permetrem»: la Diputació de Tarragona es planta davant l'amenaça d'Endesa a les famílies vulnerables

La companyia elèctrica té intenció de tallar el subministrament a aquells que no el puguin pagar a partir de l'1 d'octubre
El ple de la Diputació de Tarragona ha aprovat una declaració dura contra l'amenaça d'Endesa | Cedida

 

La Diputació de Tarragona també gira l'esquena a Endesa i a la seva amenaça de tallar el subministrament elèctric a les famílies vulnerables que no ho puguin pagar a partir del pròxim dimarts, 1 d'octubre. El plenari celebrat aquest divendres ha aprovat una declaració institucional conjunta on rebutja l'actitud de la companyia, que va enviar recentment una carta a gairebé 400 ajuntaments catalans on els instava a assumir el 50% d'aquests impagaments. «Les administracions competents no permetrem el tall», conclou el manifest.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Les administracions locals van reaccionar amb indignació a la missiva, i la Generalitat li va retornar una altra carta a Endesa on els advertia que prendria mesures als talls i obria la porta, directament, a tramitar possibles sancions per incompliment de la llei 24/2015 que regula les mesures urgents per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica i «prohibeix els talls de subministrament a les persones en situació d'exclusió residencial».

 

El ple de la Diputació rebujta Endesa, se suma a les mobilitzacions pel clima i fa oficial la renúncia de Lluís Soler

Els diputats han fet un minut de solenci en solidaritat amb la vaga climàtica | Cedida

 

Més enllà de la declaració de rebuig a l'elèctrica, el plenari d'aquest divendres també ha servit perquè la Diputació s'adhereixi a la convocatòria mundial de mobilització per l'emergència climàtica prevista per aquesta tarda, a la qual s'ha sumat amb uns minuts de silenci no només al plenari, sinó també a diverses dependències de la institució supramunicipal.

 

A més, també s'ha fet oficial la renúncia del diputat provincial i alcalde de Deltebre, Lluís Soler (PDECat), en haver estat escollit com a nou president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM) en els darrers dies. El seu seient al Palau de la Diputació l'ocuparà a partir d'ara l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé.

 

També et pot interessar

 

"✈ Aena no desplegarà el sistema de vols sense controlador aeri a l’Aeroport de Reus" "🔴 Noves dades oficials: El preu dels lloguers a TGN és inferior al que es pensava"