GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La Diputació de Tarragona desinfecta espais públics de 79 municipis petits

Hi treballen quatre brigades itinerants que actuen, de mitjana, en quinze localitats al dia
A l'Ebre i al Baix Penedès, la Diputació desinfectarà pobles de menys de 1.000 habitants | Diputació de Tarragona

 

 

La Diputació de Tarragona ha iniciat aquesta setmana els treballs de desinfecció d’espais públics en un total de 79 municipis i entitats municipals descentralitzades (EMD) del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Mitjançant la contractació de quatre equips especialitzats, l'ens supracomarcal vol fer front a la crisi sanitària del coronavirus, tot actuant en poblacions del Camp de menys de 500 habitants i en localitats de les Terres de l’Ebre i del Baix Penedès de menys de 1.000. En tot cas, es tracta de pobles petits i que, per tant, tenen menys recursos econòmics per dur a terme aquesta tasca preventiva.

 

15 municipis al dia

Les quatre brigades itinerants de desinfecció actuen, concretament, en una mitjana de 15 municipis al dia, on ruixen carrers principals, places i d’altres espais públics considerats estratègics des del punt de vista del contagi, com ara contenidors, botigues d’alimentació, farmàcies, centres sanitaris o equipaments municipals. El líquid desinfectant, apunta la Diputació, és una solució d’hipoclorit sòdic al 0,1% —20 mil·lilitres de lleixiu per litre d’aigua—, d’acord amb les indicacions tècniques del Ministeri de Sanitat. A cada poble, les brigades hi actuaran cada quatre o cinc dies, mentre es consideri adient.

 

Amb aquesta acció, la Diputació de Tarragona vol «donar suport» als ajuntaments de la demarcació, una iniciativa que se suma a les empreses ja engegades fins ara, com ara l’adquisició d’equips de protecció individual (EPI) —mascaretes, guants, hidrogel i bates— per a consistoris de pobles petits,  o les mesures extraordinàries per garantir la liquiditat dels ajuntaments «per tal que puguin assumir amb més facilitat les despeses derivades de la crisi sanitària».