GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La Diputació de Tarragona aposta per endurir la normativa de seguretat del sector petroquímic arran d'IQOXE

La presidenta de l'ens supramunicipal ha dut a terme un esmorzar amb els mitjans locals de la demarcació on ha avançat que presentaran el seu pla de mandat «el primer quadrimestre d'enguany»
La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha anunciat que presentaran el pla de mandat durant el primer quadrimestre d'enguany | Àngel Ullate

 

La presidenta de la Diputació de Tarragona, la republicana reusenca Noemí Llauradó, ha mantingut, aquest dilluns, 27 de gener, un esmorzar amb representants del sector de la premsa de l'àrea metropolitana de Tarragona. Llauradó, la primera dona que ocupa aquest càrrec, ha volgut fer balanç dels seus primers sis mesos al capdavant de l'ens supramunicipal i ha aprofitat per a situar, políticament, a l'administració que presideix en alguns dels debats de més actualitat de les darreres setmanes a les comarques tarragonines.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

A més a més, la política reusenca ha explicat, a grans trets, quins vol que siguin els principis d'actuació política de la Diputació. Noemí Llauradó ha dibuixat un escenari polític molt semblant al que havia traçat el seu antecessor al càrrec, el convergent Josep Poblet. Poblet volia posar la Diputació de Tarragona al servei dels municipis, que liderés l'àrea metropolitana de Tarragona i impulsar la regió del coneixement. Cap diferència amb el pla que ha presentat Llauradó. De fet, una de les líders d'ERC ha reconegut que a l'ens supramunicipal hi ha «molt bones bases» però sí que ha introduït matisos.

 

Els matisos serien que la primera dona que ocupa el despatx de presidència al Palau de la Diputació, al passeig de Sant Antoni de Tarragona, vol involucrar a tots els estaments en l'actuació de l'administració. Ho ha definit com a «treballar d'abaix a dalt». Noemí Llauradó ha avançat que vol comptar amb l'opinió dels ajuntaments del territori, i dels funcionaris de la casa, per a acabar d'enllestir el pla de mandat, un pla de mandat que pretenen presentar «el primer quadrimestre d'enguany».

 

«Les zones més deprimides»

Llauradó ha explicat que la Diputació s'ofereix a liderar un 'lobby' per a defensar els interessos de Tarragona | Twitter/Tarragona Ràdio

 

Llauradó, en la mateixa línia que els darrers mesos de mandat del seu antecessor, ha posat sobre la taula la necessitat d'apostar per revitalitzar «les zones més deprimides de la província». En concret, ha fet referència «a les comarques de l'interior, al Baix Penedès i a Terres de l'Ebre». Noemí Llauradó ha anunciat que estan treballant amb 'Big Data' per a poder conèixer «quines són les palanques de canvi que poden impulsar aquestes zones». Segons aquest treball, que presentaran conjuntament amb el pla de mandat, «aquestes comarques hauran de créixer a través de les energies renovables, la tecnologia i els productes de primera qualitat».

 

Pel que fa als dos grans temes d'actualitat d'aquest inici d'any a Tarragona, el reordenament dels serveis ferroviaris així com la greu explosió química d'IQOXE el 14 de gener, la líder política reusenca ha posat la Diputació «a disposició per a liderar un 'lobby' que defensi els interessos de la demarcació. La demarcació de Tarragona s'ha plantat». Sobre IQOXE, la Diputació de Tarragona ha demanat l'enduriment de la normativa de seguretat, la gestió de les emergències des del territori i evolucionar cap a una indústria més verda i sostenible».