La Diputació de Tarragona obre els ajuts del PAM per un total de 21 milions d'euros

La convocatòria es va aprovar en el darrer ple extraordinari de l'ens

Els ajuntaments del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Baix Penedès ja poden sol·licitar els ajuts del pla d'acció municipal (PAM) de la Diputació de Tarragona per aquest 2020. Es tracta d'un total de 10 milions d'euros per aquesta primera convocatòria, una xifra a la qual s'hauran d'afegir 11 milions més, resultants d'una nova modificació de crèdit: 21 milions d'euros en total per al PAM 2020.

Els ens locals podran destinar-los a inversions, despesa corrent, sosteniment del lloc de secretaria-intervenció, o sanejament de les finances municipals. Aquest darrer punt és una de les novetats d'aquest PAM, com també ho és la seva planificació de caràcter quadriennal i el fet que la distribució dels recursos inclogui a partir d'ara, com a factor determinant, la superfície del terme municipal i l'existència o no de nuclis agregats o d'entitats singulars dins del municipi. Els ajuts del PAM d'enguany es poden demanar fins al pròxim 30 de juny. Les sol·licituds s'hauran de presentar on-line a través de la seu electrònica de la Diputació.

85 milions d'euros per al quadrienni 2020-202

La convocatòria d'ajuts del PAM per al quadrienni 2020-2023, dotat amb 85 milions d'euros, es va aprovar en el darrer ple extraordinari de la Diputació de Tarragona, el primer que la institució realitzava telemàticament, i representa una mesura destinada a garantir la liquiditat del món local en l'actual situació de crisi derivada del coronavirus.

Tal com va posar de manifest la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, durant la celebració de la sessió plenària «el PAM representa un dels màxims instruments de cooperació en l'àmbit municipal». Per la seva banda, el diputat del Servei d'Assistència Municipal, Enric Adell, destaca que «amb la nova temporalitat del PAM els municipis tindran més recursos que mai i podran dissenyar millor l'estratègia i planificació de les seves actuacions durant el mandat». 

"Tarragona mou fitxa contra la Covid-19: l'estudi que vol marcar un abans i un després" "Ho detecten els psicòlegs! Les impactants conseqüències del confinament en la parella"