La Diputació de Tarragona poda 83 quilòmetres de carretera per evitar la propagació d'incendis

S'han realitzat tasques a les carreteres més malmeses del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre
L'objectiu és que les carreteres actuïn com a tallafocs | Diputació de Tarragona
 

La Diputació de Tarragona ha netejat 83 quilòmetres de carretera de la seva xarxa viària, de males herbes i arbres que podien ser propicis a la propagació d'incendis. Han estat set carreteres en què s'han realitzat tasques de poda i talat d'arbres, on s'ha comptat amb la col·laboració de Cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya.

Amb la col·laboració de les dues entitats s'ha avaluat prèviament l'estat de les carreteres, per determinar quines precisen ser intervingudes prioritàriament, i l'objectiu és que aquestes carreteres actuïn com a tallafocs i evitin la propagació en cas d'incendi.

S'han realitzat tasques al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre

Pel que fa al Camp de Tarragona, s'han realitzat tasques en 44 quilòmetres de carretera, a la T-700, del Monestir de Poblet a la TV-7005; a la T-712, de Gratallops al Lloar; a la T-734, de l'N-420 al Molar, i a la T-740, de Falset a Porrera. La resta de quilòmetres restants han estat a les Terres de l'Ebre, on s'han podat i arranjat 39 quilòmetres de carretera, més concretament a les vies T-702, de la Bisbal de Falset a la Palma d’Ebre; a la T-703, de la C-233 a la Palma d’Ebre, i a la TV-7411, de Riba-roja d’Ebre a la Pobla de Massaluca.

Tot i això, no es tracta de l'única acció contra incendis que la Diputació de Tarragona realitza, ja que durant tot l'any es duen a terme tasques de sega dels marges de les carreteres, amb tal d'evitar el creixement descontrolat i l'assecament d'herbes i matolls, contra els incendis però també per garantir la visibilitat i seguretat dels usuaris de la via. L'any passat, per exemple, es van segar els 1-107 quilòmetres de la xarxa viària, dues vegades.

En total, aquestes tasques suposen una inversió d'1,2 milions d'euros, comprenent els treballs de tala, sega i poda. Per evitar riscos també en el moment que es realitzen aquests treballs, la Diputació interromp les tasques durant els mesos d'estiu i els reprèn al setembre.

"Última hora: Els morts i positius per coronavirus a Tarragona en les darreres 24h" "Aquesta setmana: l'Aeroport de Reus recupera una de les rutes aèries més esperades"