La Diputació de Tarragona portarà al Suprem l'anul·lació de l'acord d'adhesió a l'AMI

La corporació supramunicipal aprova el pla de mandat 2020-2023
La corporació supramunicipal aprova el pla de mandat 2020-2023 | Diputació de Tarragona

El ple de la Diputació de Tarragona ha aprovat aquest dijous presentar un recurs de cassació davant el Tribunal Suprem contra l'anul·lació de l'acord d'adhesió a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Societat Civil Catalana va portar aquell acord del 2015 als jutjats i el contenciós número 1 de Tarragona li va donar la raó. La Diputació va presentar recurs davant el TSJC, però el juny passat la sala del contenciós administratiu va ratificar que la corporació supramunicipal no es pot adscriure a l'AMI. Ara, però, aquest dijous la majoria del ple ha donat llum verda a continuar amb el litigi judicial per tal de defensar la vigència d'aquell acord.

D'altra banda, el ple de la Diputació de juliol ha aprovat el pla de mandat 2020-2023 de la institució i els seus organismes autònoms. El pla és fruit d'un procés participatiu amb càrrecs electes dels ajuntaments i consells comarcals de la demarcació, que defineix la missió, la visió i els valors de la Diputació, i els reptes i línies estratègiques d'actuació pels propers anys.

El pla, alineat amb l'Agenda 2030 i amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, defineix quatre grans reptes estratègics: Lideratge de l'ecosistema en la recerca del bé comú, Transformació digital, Evolució organitzativa i cultural (persones, estructura, sistemes i espais) i Enfocament a serveis.

Durant la sessió del ple d'aquest dijous ha pres possessió com a nou diputat de la Diputació de Tarragona, Josep Forasté i Casas, regidor d'ERC a l'Ajuntament de Vila-seca. Aquest canvi es produeix arran de la renúncia com a diputat de Pau Ricomà, que va deixar l'acta per centrar-se en l'alcaldia de Tarragona.

A més, el ple de la Diputació ha aprovat l'adhesió de la institució al Pacte per a l'Adaptació al Canvi Climàtic, desenvolupat en el projecte LifeClinòmics, un document que vol ser de referència del compromís de les administracions locals i d'agents socials i econòmics mediterranis amb l'adaptació al canvi climàtic.

Noves inversions

En matèria d'inversions viàries s'ha aprovat el projecte de condicionament de la carretera TP-2039, del Catllar a l'N-340, amb un pressupost d'execució per contracta de gairebé 5,15 MEUR. També s'ha aprovat una nova rotonda a la intersecció entre la T-722 i la TV-7222 a Vilallonga del Camp

"Atenció: 2 nous brots eleven a 16 els focus actius de coronavirus a TGN" "Atenció: L'Església ha 'robat' 400 finques a Tarragona"