L'aliança estratègica entre Diputació de Tarragona i URV es reforça per impulsar la Regió del Coneixement

La primera comissió bilateral entre el president Poblet i la rectora Figueras posa sobre la taula els reptes de futur compartits
La reunió bilateral ha tingut lloc aquest dimecres a la Diputació | Toni Cabanillas

 

Una «aliança estratègica». La Diputació de Tarragona i la Universitat Rovira i Virgili han reprès aquest dimecres, 6 de març, les comissions bilaterals entre les dues institucions per tal de fer balanç conjunt de la feina feta en els darrers anys i de posar sobre la taula els projectes comuns de futur. El president de la Diputació, Josep Poblet, i la rectora de la URV, María José Figueras, han valorat la complicitat dels dos organismes com una «aliança estratègica» per al territori.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Ha estat la primera reunió des que Figueras va guanyar les eleccions al Rectorat de la Rovira i Virgili. És per això que també s'han renovat els membres de la comissió bilateral, i la trobada ha servit com a primer contacte directe entre la nova junta directiva de la universitat i el president de la Diputació. «És importantíssim seguir treballant plegats», ha refermat María José Figueras.

 

Consolidar Tarragona com a Regió del Coneixement, el gran repte compartit de futur

 

La Diputació i la URV s'emplacen a seguir impulsant la Regió del Coneixement | Toni Cabanillas

 

Ambdues parts de la reunió han compartit la valoració positiva dels onze anys de col·laboració que ja acumulen URV i Diputació. En aquest temps, l'ens supramunicipal ha aportat més de 9 milions d'euros a través de diversos convenis. «Són el nostre 'partner' principal», ha agraït la rectora. «La URV ens aporta el coneixement i l'expertesa necessaris per fer créixer el territori», ha apuntat Josep Poblet.

 

El principal repte que s'han marcat de cara al futur és mantenir l'aposta per convertir el territori en la Regió del Coneixement Catalunya Sud, iniciativa de la qual són impulsors comuns des de l'època de Francesc Xavier Grau com a rector de la URV. «És la gran aposta que ens hem de marcar: en això ens volem convertir quan siguem encara més grans», s'hi ha referit Poblet.

 

L'encara president de la Diputació ha recordat que posarà punt final a la seva carrera política el mes de maig, on no optarà a la reelecció a les urnes. Poblet ha desitjat, a tall de comiat, que «la bona entesa i els acords es mantinguin durant molts anys» entre les dues institucions. La rectora Figueras ha volgut agrair-li «que hagi cregut i apostat en nosaltres», i ha valorat amb satisfacció que, si Diputació i universitat segueixen donant-se la mà, tot el territori en surt beneficiat.

 

També et pot interessar