La proposta de resolució contra el tercer fil ha comptat amb el suport de tots els diputats per la província

Els diputats tarragonins fan un primer pas pel lobby amb una proposta contra el tercer fil

La proposta l'han signat tots els representants al parc de la Ciutadella i es debatrà pròximament al Parlament

Diputats de tots els partits amb representació alParlament han signat una proposta de resolució (PDR) per reclamar que les mercaderies passin per l'interior del territori, i no per la costa i que es debatrà pròximament al parc de la Ciutadella. Els representants de les formacions polítiques han presentat la PDR aquest matí de dijous, 20 de febrer, en una roda de premsa davant l'estació de trens de Tarragona.

Carles Castillo (PSC), Francisco Javier Domínguez (Ciutadans); Raquel Sans (ERC); Eusebi Campdepadrós (PDeCAT); Yolanda López (Podem); i Eva Miguel, regidora de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona, han arribat a l'acord que cal instar a l'Estat a «reduir al màxim la provisionalitat del tercer fil ferroviari per la línia de la costa», que encara s'ha d'acabar de construir.

També han apuntat la «necessitat de considerar urgent la construcció d'una plataforma ferroviària per mercaderies». Mentre estigui en funcionament el tercer fil, han reivindicat que es prenguin «mesures per pal·liar els efectes negatius del pas de trens de mercaderies sobre els habitatges, equipaments i instal·lacions turístiques que es troben prop de les vies de la línia de la costa».

El Partit Popular no ha assistit a la roda de premsa però el seu president, el diputat Alejandro Fernández, el primer en anunciar fa vuit anys les dificultats que suposava pel transport de passatgers al territori el projecte del tercer fil, ha signat la PDR i la votaran conjuntament amb la resta de forces polítiques. Aquesta proposta de resolució ha de ser, segons han explicat els diputats assistents a l'acte fora de micro, un primer pas d'un lobby polític tarragoní que faci que «el territori parli amb una sola veu».

El contingut de la PDR

TarragonaDigital va avançar el contingut de la proposta de resolució el passat dijous, 13 de febrer. En el text es recull, entre altres, que «el tercer fil contribueix a la saturació d'una de les línies ferroviàries amb més tràfic de passatgers i mercaderies de l'estat espanyol. El pas de més trens de mercaderies, i més llargs, pot afectar negativament al servei de línies de passatgers».

Així mateix, els representants de la ciutadania tarragonina al parc de la Ciutadella adverteixen del risc que suposa el tercer fil pel patrimoni històric de Tarragona capital. 


Comentaris