MINUT A MINUT: Tarragona registra 1.722 casos positius confirmats i 321 morts

Seguiu en directe totes les informacions del coronavirus a les comarques de Tarragona
Una dona confinada guaita des d'un balcó de la plaça del Prim de Reus | laia solanellas

Les comarques de Tarragona han registrat un nou rècord de morts per coronavirus, malgrat que els positius han retrocedit. En les darreres 24 hores s'han confirmat 20 noves defuncions i 33 casos positius més, segons informa el Departament de Salut. Així doncs, al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre les xifres acumulades són d'un total de 1.722 casos de coronavirus confimats i 321 morts. Pel que fa a les noves dades que Salut dona respecte els casos sospitosos de coronavirus determinats per metges, aquests s'enfilen fins als 5.821.

Seguiu en directe tota la informació del coronavirus a TarragonaDigital amb aquest minut a minut.

ACTUALITZACIÓ 22.15 hores

Bona nit a tothom! Fins aquí el minut a minut amb tota la informació del coronavirus a la regió de Tarragona. Demà continuarem amb més! Moltes gràcies a tots.

ACTUALITZACIÓ 21.30 hores

El Ple del Congrés ha aprovat aquest dimecres una tercera pròrroga de l'estat d'alarma decretat pel govern per la pandèmia del coronavirus i que portarà les restriccions actuals fins al pròxim 10 de maig. Això sí, és la votació en la qual s'han computat més vots en contra, els 62 que sumen VOX, JxCat i la CUP.

ACTUALITZACIÓ 20.36 hores

La proposta que recull la sortida dels nens durant el confinament segueix patint rectificacions. Les opinions d'experts, associacions, pares i alguns polítics han fet que el govern modifiqui algunes de les condicions que plantejava inicialment.

No obstant això, La Sexta ha tingut accés en exclusiva a un document en què es presenten algunes de les limitacions que el govern estudia per aprovar la sortida dels nens a partir del pròxim 27 d'abril. Segons aquest document, que encara no seria definitiu, es permetria fins a la sortida de tres nens per cada progenitor, amb l'objectiu d'afavorir a les famílies nombroses.

ACTUALITZACIÓ 20.12 hores

Un altre problema que ha hagut d'enfrontar el Ministeri de Sanitat durant la crisi sanitària del coronavirus ha estat el d'un contracte de compra. Segons ha avançat 'El Confidencial' aquest s'hauria dut a terme amb l'empresa espanyola Hyperim Grupo Empresarial per un valor de 3,31 milions d'euros.

Sanitat va comprar a l'empresa 144 respiradors però aquesta no ha estat capaç de subministrar el material demandat, és per això, que des del ministeri s'ha sol·licitat que se li retorni els diners que van donar per avançat, una acció que encara no ha fet efectiva la companyia.

ACTUALITZACIÓ 19.48 hores

Assenyalen que la millor manera de perdre greix és duent a terme exercici a primera hora del matí. I això es deu també a què en aquest moment hi ha uns elevats nivells tant de cortisol com de l'hormona de creixement, que incideixen directament en el citat metabolisme.

ACTUALITZACIÓ 19.22 hores

La nicotina podria protegir a les persones del coronavirus, especialment en els casos més greus, al rebaixar la reacció immunitària excessiva de l'organisme. Segons assenyala La Vanguardia, diversos metges xinesos van plantejar aquesta hipòtesi a l'inici de la pandèmia i ara alguns especialistes del principal hospital de París, La Pitié-Salpêtrière, en donen suport.

ACTUALITZACIÓ 18.36 hores

El Club Trail Tarraco de Tarragona repartirà, aquest dijous, 23 d'abril, dia de Sant Jordi2.200 roses entre els centres sanitaris de Tarragona perquè «tinguin un moment feliç», segons ha explicat l'impulsor de la proposta, Juanma Nieto.

ACTUALITZACIÓ 17.46 hores

Al Camp de Tarragona, 7.413 empreses han registrat expedients amb 42.191 afectats, mentre que a les Terres de l'Ebre el balanç és de 2.237 expedients i 9.123 persones afectades. L'increment en les últimes hores al Camp de Tarragona ha sigut de 24 empreses i 141 treballadors. En comparació amb el dimarts, el recompte s'ha elevat en cinc empreses i 16 afectats a les Terres de l'Ebre.

  

ACTUALITZACIÓ 17.00 hores

Tenint en compte les dades recopilades fins aquest dimecres 22 d'abril a Espanya, l'estudi preveu que la data exacta en què el nostre país sumarà 0 morts serà el 20 de maig gràcies als càlculs matemàtics que han obtingut en l'estudi de l'Institut de Mètriques i Avaluacions de Salut dels EUA. Aquesta és la data marcada en el calendari a Espanya per al desconfinament.

ACTUALITZACIÓ 16.35 hores

L'actor i músic gallec Esteban Yáñez (Ferrol, 1984) ha mort amb coronavirus als 35 anys. Va ser conegut en la seva infància pel seu paper a la sèrie 'Pratos Combinados', així com pel personatge Arroz Hacker al 'Xabarín Club'.

ACTUALITZACIÓ 16.00 hores

La start-up Incubalia ha creat un web amb tots els establiments de les Terres de l'Ebre que entreguen productes a domicili. La pàgina, anomenada Mercarium, ha nascut a l'espai coworking del campus ebrenc de la URV i és «l'única iniciativa d'aquest tipus al territori». La majoria dels 300 establiments que ja aglutina el web són de l'àmbit de l'alimentació. Restaurants i petits comerços s'estan reinventant per entregar els seus productes a domicili però molts no disposen de portal de venda online. A Mercarium se'ls ofereix visibilitat i es facilita que el seu servei arribi a més gent. El web s'estructura per municipis, de moment 15 i principalment del Baix Ebre i el Montsià. També s'hi pot trobar tallers d'automoció i tendes d'informàtica i telecomunicacions.

ACTUALITZACIÓ 15.30 hores

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha seleccionat algunes consultes dels ciutadans sobre la possibilitat de contagi dels aliments i quina és la seva manipulació correcta, tant pel que fa a les indústries, als supermercats o a les cases. L'OCU també ha remarcat les recomanacions que van brindar en el seu moment les autoritats espanyoles i europees.

ACTUALITZACIÓ 15.19 hores

L'investigador Oriol Mitjà, autor de l'informe sobre desconfinament del Govern, ha dit que els catalans com a comunitat hauran de decidir si accepten un passaport immunitari o no. «Si volem fer concerts ràpidament, en 6-10 mesos, o si preferim l'alternativa de no fer concerts en 2 anys», ha afegit en declaracions a Catalunya Ràdio, on ha opinat que és una eina «que cal considerar i que ha d'estar sobre la taula», tot i reconèixer que «està verda i ha de madurar».

ACTUALITZACIÓ 15.12 hores

El centre Tecnatox de la Universitat Rovira i Virgili (URV) ha dissenyat un qüestionari anònim en línia per comprovar quina és la percepció del risc i la càrrega emocional, psicològica i neuropsicològica de la quarantena tenint en compte l'àrea de residència. En aquest sentit, el grup vol saber si la proximitat als complexes químic i petroquímic de Tarragona fa variar l'afectació psicològica derivada del confinament i la percepció del risc. Els resultats obtinguts amb l'estudi permetran obtenir informació rellevant sobre els efectes adversos per a la salut mental que es derivaran de l'actual situació produïda per la Covid-19 al territori, i també de quines variables hi influeixen per tal de poder fer recomanacions a les administracions.

ACTUALITZACIÓ 14.55 hores

Els serveis mèdics i tècnics de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya ha preparat un esborrany que encara no és oficial on es detalla el pla que podria seguir-se per tornar, de mica en mica, la normalitat en la pràctica esportiva del país. Aquest document és un dels primers passos realitzats des de la Generalitat que ha comptat amb els diferents punts de vista d'un teixit esportiu molt ampli.

ACTUALITZACIÓ 14.49 hores

La Policia Local de Torredembarra ha dut a terme, aquest dimecres 22 d'abril, dos controls policials en els quals s'han identificat 536 vehicles. En total, s'han interposat 5 denúncies, 2 per tinença de drogues i 3 per saltar-se el confinament.

ACTUALITZACIÓ 14.29 hores

Càritas Torredembarra va rebre, la setmana passada, 278 sol·licituds d'ajuda, i estima que s’han incrementat prop d'un 50% les peticions d’ajuda social. La majoria d’aquestes peticions socials han estat per cobrir necessitats bàsiques, com l’alimentació i la llar (pagament de lloguers o subministraments).

L'entitat explica que s'han exhaurit productes de primera necessitat com la llet, l'oli i el sucre i fa una crida explícita a la col·laboració i al compromís de tothom. 

Imatge de la seu de Càritas de Torredembarra | cedida

ACTUALITZACIÓ 14.23 hores

Arran del confinament derivat de la crisi sanitària del coronavirus, la regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus està contactant telefònicament amb les persones de més de 65 anys i amb les persones en situació de depdendència que viuen a la capital del Baix Camp. Des del passat 16 de març i fins al divendres 17 d’abril s’han fet fins a 8.069 seguiments.

ACTUALITZACIÓ 13.59 hores

Càritas de Tarragona assegura que des que es va decretar l'estat d'alarma les peticions socials s'han triplicat. Per això s'ha engegat la campanya 'La necessitat s'ha triplicat. Tripliquem les donacions', que fa una crida a la solidaritat dels ciutadans i poder garantir la cobertura de les necessitats bàsiques de les persones que demanen ajuda a l'entitat. 

Una voluntària de Càritas omple un carretó amb xampús per repartir-los entre diferents lots | acn

ACTUALITZACIÓ 13.29 hores

Pedro Sánchez avança noves mesures d'alleujament del confinament abans del 9 de maig. La nova pròrroga de l'estat d'alarma preveu noves mesures de desescalada per desplaçament i activitat comercial.

ACTUALITZACIÓ 13.15 hores

Galeria de fotos: L'Exèrcit espanyol desinfecta la comissaria de la Policia Nacional de Reus.

ACTUALITZACIÓ 12.53 hores

Bargalló apunta que la reobertura d'escoles es farà per etapes i ensenyaments. S'establiran mesures d'higiene i descontaminació abans d'obrir els centres i mentre estiguin oberts.

ACTUALITZACIÓ 12.40 hores

Demà és Sant Jordi, un Sant Jordi especial. Per això, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, els centres educatius i diverses entitats del municipi han organitzat un programa d’activitats amb la col·laboració de Ràdio l’Hospitalet de l’Infant i de la Televisió de Vandellòs (TVV).

El programa, precisament, comença avui dimarts, 22 d’abril, i es perllongarà durant tota la setmana. Inclou treballs manuals relacionats amb Sant Jordi, a càrrec d’artistes locals; rondallaires, gentilesa de la Biblioteca Infant Pere de l’Hospitalet de l’Infant i de les tutores de la llar d’infants Sol i Vent; i una programació especial de ràdio i televisió, amb entrevistes, recomanacions literàries, lectures compartides, etc.

ACTUALITZACIÓ 12.19 hores

L’actual situació de crisi sanitària a causa de la Covid-19 ha provocat que l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet hagi decidit ajornar fins el 2021 la V edició del Concurs de Pintura Ràpida Potau-Campdesuñer. D’aquesta manera, el certamen, que estava previst per al pròxim diumenge 30 de maig, queda pendent de cara al 2021.

Imatge d'una edició anterior del Concurs de Pintura Ràpida de Vimbodí i Poblet | cedida

ACTUALITZACIÓ 12.04 hores

Les activitats del Servei Municipal de Joventut de Tarragona continuen aquests dies amb l’inici de les aules temàtiques. Aquests espais que són habituals en la programació de l’Espai Jove Kesse durant l’any, han adoptat el format en línia per continuar oferint espais de formació i acció a joves entre 12 i 35 anys: coach per aprendre a estudiar; hip hop i cultura urbana; cinema i fotografia; japonès, teatre i dansa són les diverses activitats que inicien durant aquesta setmana i que s’allargaran fins al mes de juny. Es pot consultar tota la informació al web de Taragona Jove

ACTUALITZACIÓ 11.59 hores

La regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament del Morell i l’Associació de Comerciants i Professionals del municipi han acordat posar a disposició de tots els comerciants i empresaris morellencs la possibilitat de participar, de forma gratuïta, a l'app mòbil 'Del mercat a casa', que ofereix l’opció de comprar des de casa als establiments del municipi. Es tracta d’una aplicació de comerç de proximitat des de la qual la ciutadania podrà adquirir els productes i serveis que necessiti sense moure’s del seu domicili.

En cas que algun comerciant o professional del Morell vulgui adherir-se a la iniciativa, pot consultar tota la informació a la pàgina web de l’Ajuntament. I per saber qui forma part de l’Associació de Comerciants i Professionals del Morell, es pot consultar en aquest enllaç.

Imatge d'arxiu de l'Ajuntament del Morell | Cedida

ACTUALITZACIÓ 11.26 hores

La pròrroga de l'estat d'alarma faculta Salvador Illa a desescalar el confinament per territoris. Així ho estableix una modificació del Reial Decret que el Consell de Ministres va aprovar aquest dimarts.

ACTUALITZACIÓ 11.11 hores

L'Exèrcit espanyol arriba a Reus per desinfectar la comissaria de la Policia Nacional. També desinfectaran les comissaries de Tarragona i Tortosa.

L'Exèrcit arriba a Reus per desinfectar la comissaria de Policia Nacional | LAIA SOLANELLAS

ACTUALITZACIÓ 10.54 hores

La Diputació de Tarragona prepara un Sant Jordi confinat ple de llibres, música i concursos. Algunes iniciatives ja estan en marxa i d'altres s'allargaran més enllà del 23 d'abril. Conservatoris, escoles d'educació especial i el MAMT s'han sumat a la celebració.

ACTUALITZACIÓ 10.40 hores

Detenen un grup al Vendrell que robava en domicilis durant el confinament. Residien a la mateixa urbanització on van cometre els robatoris.

ACTUALITZACIÓ 10.33 hores

El departament de Salut ha confirmat, oficialment, 23 morts a la residència Nostrallar dels Pallaresos. Tot i això, fonts pròximes al centre, eleven la xifra de difunts a 48. Si es confirmés aquesta darrera dada, es tractaria d'una tercera part dels residents de la Nostrallar perquè el centre té capacitat per a 150 residents.

ACTUALITZACIÓ 10.15 hores

La residència Alt Camp de Valls ha confirmat que s'ha detectat el primer cas positiu de coronavirus entre els residents del complex. En aquest sentit, la persona afectada ha estat traslladat al Pius Hospital de la ciutat per a rebre atenció sanitària.

Imatge de la residència Alt Camp de Valls | pius hospital

ACTUALITZACIÓ 10.00 hores

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha situat aquest dimecres a la segona quinzena de maig l'inici d'una desescalada «lenta i gradual» del confinament on es podran imposar i aixecar mesures «en funció de com es comporti la pandèmia a cadascun dels territoris».

ACTUALITZACIÓ 9.45 hores

El sector de la gastronomia de Calafell ha posat en marxa una iniciativa per cuinar menjar per a les famílies que s'han trobat amb problemes econòmics per l'actual crisi sanitària i econòmica.

ACTUALITZACIÓ 9.25 hores

Després de la polèmica detenció d'ahir a la nit, l'alcalde de Badalona, Àlex Pastor, ha dimitit aquest matí. Ho ha fet a través del seu advocat des de la comissaria de les Corts de Barcelona.

ACTUALITZACIÓ 9.00 hores

Els Mossos d'Esquadra van detenir la nit d'aquest dimarts l'alcalde de Badalona, Àlex Pastor —PSC—, a l'Eixample de Barcelona, per saltar-se el confinament, conduir sota els efectes de l'alcohol i atemptat contra l'autoritat. 

El portaveu del Partit Popular a l'Ajuntament de Badalona, Xavier García Albiol, ha assegurat aquest matí de dimecres, en relació a la detenció de l'alcalde de Badalona, Álex Pastor, que «tothom que té coneixement d’aquesta persona sabia que tenia problemes d’aquest tipus, de dependència, entre ells l’alcohol»

ACTUALITZACIÓ 08.30 hores

Segons ha informat el Departament de Salut, aquest dimarts es van registrar 33 nous casos positius i 20 defuncions per Covid-19 al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. D'aquesta manera, les xifres totals acumulades són de 1.722 casos positius confirmats i 321 morts.

ACTUALITZACIÓ 08.15 hores

El confinament per aturar la propagació del coronavirus comporta reinventar tota la societat, ni que sigui de manera temporal. Les administracionspúbliques, sempre sota la sospita de ser organismes de reaccions lentes, han hagut de passar al teletreball per poder seguir actives, ara a la xarxa. Parlem amb 8 ajuntaments de les comarques tarragonines (Tarragona, Reus, Salou, Cambrils, Vila-seca, el Vendrell, Valls i Montblanc) per conèixer, de primera mà, com es porta un ajuntament a la distància. 

ACTUALITZACIÓ 08.00 hores

Bon dia! Arranquem un nou dia seguint tota l'actualitat sobre l'evolució de la crisi del coronavirus a les comarques de Tarragona.

"Última hora: Dia negre amb rècord de defuncions per coronavirus a TGN" "Desinfecció coronavirus: Les tres comissaries tarragonines on actuarà l'Exèrcit"