La 'nova normalitat' a les botigues de Reus i Tarragona

Un dispensador de gel de contacte zero: L'invent d'una infermera de Tarragona

El nom que li ha posat la dissenyadora és Dispositiu Autonetejable d’Asèpsia Individual (DADAI)

Una de les mesures higièniques  més eficaces per evitar el contagi de la Covid-19 és rentar-se les mans. Com que no és possible la neteja d'aquestes mentre estàs al carrer, el gel hidroalcohòlic es converteix en una de les solucions més utilitzades. D'altra banda, però, aquests no garanteixen l'auto neteja.

La infermera i col·legiada del Col·legi Oficial d'Infermers i Infermers de Tarragona (Codita) M.J. Hernández ha dissenyat un dispensador de gel hidroalcohòlic que permet que tots els punts de contacte amb la mà quedin nets després del seu ús per assegurar el contacte zero. A més, compta amb un disseny ergonòmic que permet que tots els punts de contacte amb la àa quedin nets després del seu ús. El nom del dispensador és Dispositiu Autonetejable d’Asèpsia Individual (DADAI).

  

El dispositiu que ha desenvolupat juntament amb l'enginyer tarragoní M. Rojo, permet deu 'unidosis', més les que necessita per a la neteja, i el seu prototip inicial «ja està patentat» i es pot portar penjat, tot i que s'està treballant per dissenyar altres models adaptables, fàcils de portar i també de contacte zero.

Els creadors  han informat que «cerquen una empresa  propera que ho vulgui fabricar  i estan pensant en una comercialització  de proximitat». A més, es destinaran el 10% dels beneficis a ajudar petits empresaris i autònoms de Catalunya.