Més de 13.000 litres de llet: la donació de Mercadona al Banc d'Aliments de Tarragona

Aquesta donació se suma a les que ja realitza l'empresa diàriament als menjadors socials del territori
La donació s'ha fet efectiva aquest dimarts al matí a la seu del Banc d'Aliments de Tarragona. | L.S.
 

La seu del Banc d'Aliments de Tarragona, ubicada a Reus, treu fum aquests dies. L'emergència sanitària ha pronunciat altres problemàtiques, sobretot econòmiques, entre la ciutadania, i l'anar i venir de camions descarregant productes de primera necessitat és constant. Aquest matí de dimarts, 26 de maig, el banc ha rebut una donació molt important, i és que la companyia de supermercats físics i de venda online, Mercadona, ha descarregat fins a 13.500 litres de llet per aportar el seu granet d'ajuda en aquests moments tan complicats.

 

Eusebio Alonso, president del Banc d'Aliments de Tarragona, ha explicat durant l'acte d'entrega de la donació, que la llet «la repartirem entre les 28.500 persones que atenem en aquests moments» i ha assenyalat que «Mercadona porta, des de fa anys, mostrant la seva generositat cap a les persones amb més dificultats de la societat, a través dels bancs d'aliments i altres entitats socials». Per la seva part, Beatriz Feced, representant de l'empresa, ha agraït «la tasca que estan duent a terme les entitats socials com el Banc d'Aliments de Tarragona» i ha posat de manifest que fins ara «s'han lliurat prop de 450 tones d'aliments a Catalunya en poc més de vuit setmanes, per ajudar a pal·liar les demandes dels col·lectius més desfavorits en aquesta situació de complexitat extraordinària».

 

Més de 13.000 litres de llet han estat descarregats al banc tarragoní. | L.S.
 

La donació de Mercadona forma part de les que la companyia està duent a terme des del passat 27 de març en el marc de la crisi de la Covid-19. Des de llavors, l'empresa ha lliurat prop de 450.000 quilos d'aliments a tot Catalunya, tant secs com frescos: llet, llegums, carn i peix fresc i envasat, fruita, verdura, iogurts, postres làctics, pa de motlle, cereals, sucs, batuts refrigerats i un gran etcètera. Aquestes donacions s'han efectuat a diverses entitats socials i organitzacions benèfiques catalanes, i representen uns 7.600 carretons de compra.

 

Més de 100.000 quilos en donacions a Tarragona

Pel que fa a les comarques tarragonines concretament, Mercadona ha aportat fins ara més de 103.000 quilos de productes de primera necessitat. Aquests han estat repartits als menjadors socials del territori que es troben oberts en aquests moments i amb els quals la cadena de supermercats ja col·labora habitualment, com són els menjadors de l'Associació Joventut i Vida i Taula Amiga, a Tarragona ciutat; La Taulada a Valls; la Fundació Santa Teresa, al Vendrell; Càrits i les Hermanitas de los Pobres a Reus; entre d'altres.

 

  

Amb aquestes accions, Mercadona «dona resposta a la crida feta pels bancs dels aliments i reforça les donacions per ajudar a pal·liar, en la mesura del possible, les demandes de les persones més necessitades». I és que, segons assenyala l'empresa, «un dels compromisos és retornar a la societat part de tot el que rebem d'ella» mitjançant «el Pla de Responsabilitat Social que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen la seva aposta pel creixement compartit».

 

 

En aquest sentit, Mercadona també dona productes a 35 menjadors socials de Catalunya, diàriament de dilluns a dissabte, gràcies als recursos logístics i humans amb els quals compta. Durant el 2019, la companyia va donar a Catalunya més de 1.478 tones d'aliments.