NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!
La 'nova normalitat' a les botigues de Reus i Tarragona

El govern aclareix els dubtes de la fase 1: sí a reunions de fins a 10 persones i viatges a segona residència

Protecció Civil publica un nou document FAQS sobre els interrogants que poden sorgir demà a les tres regions sanitàries

El govern espanyol ha aclarit els últims dubtes sobre l'entrada a la fase 1 del pla de desescalada: es permeten les reunions privades de fins a 10 persones —en domicilis, associacions o seu socials— tot respectant les normes de seguretat i higiene, es poden fer desplaçaments a segones residències dins la mateixa regió sanitària i es mantenen les franges horàries als municipis grans. Prèviament, el subdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado, havia reclamat aquests aclariments per escrit al ministeri: «volem certesa jurídica». Rebuda la resposta, Protecció Civil ha publicat ja un nou document FAQS sobre els interrogants que poden sorgir demà a les regions sanitàries de l'Alt Pirineu i Aran, el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre.

Protecció Civil recorda que a partir de dilluns 11 de maig en aquestes tres regions sanitàries catalanes es permetrà la reobertura dels hotels, establiments turístics i comerços encara tancats al públic per l'estat d'alarma, sempre que aquests últims no superin els 400 m2 de superfície. També hi haurà una reobertura parcial de les terrasses de bars i restaurants —al 50% d'ocupació—, i una obertura igualment limitada de biblioteques, museus, cinemes, teatres i espectacles culturals. «També es permet la mobilitat general dins la regió sanitària per a les activitats autoritzades», puntualitza Protecció Civil, que apunta que es mantenen vigents les recomanacions, a empreses i treballadors, de treball i mesures de conciliació per reduir la mobilitat laboral.

De fet, Protecció Civil assenyala que tot i que es podrà entrar i sortir dels municipis —en la fase 1—, la Generalitat recomana limitar al màxim aquesta mobilitat «si no és imprescindible». L'organisme de la Generalitat adverteix però que no es pot anar a un municipi situat fora de la regió sanitària si no és per causes justificades (feina, salut o atenció persones dependents) o de força major, i que només es podrà anar a les segones residències situades dins la regió sanitària del domicili propi. En paral·lel, continua sense ser obligatori portar guants i mascareta al carrer —tot i que és recomanable— i es permet utilitzar els espais comunitaris dels edificis, tot respectant la limitació de grups de màxim 10 persones i amb mesures de seguretat.


Comentaris

envia el comentari