L'Anna i la Ruth, a l'esquerra de la imatge, en una foto durant la seva estada a Uganda

Ruth i Anna: dues tarragonines atrapades a Uganda que demanen al govern espanyol ajuda per tornar a casa

Denuncien que Qatar Airways els ha cancel路lat el vol previst per aquest divendres i que els demanen 2.500 euros per un nou bitllet

La Ruth Sánchez i l’Anna González, dues joves tarragonines dels Pallaresos i el Catllar, van arribar a Uganda el passat 6 de març per fer un voluntariat en un orfenat de la ciutat de Fort Portal. Aquest divendres haurien de volar de tornada a Catalunya, però l’emergència sanitària mundial per la crisi del coronavirus podria deixar-les atrapades al país africà. Elles dues formen part d’un grup de 17 espanyols que demanen ajuda a les autoritats espanyoles per poder tornar a casa.

La Ruth i l鈥橝nna han explicat a TarragonaDigital que 芦estem b茅, per貌 estem preocupades i una mica angoixades amb tot aquest tema禄. El seu vol de tornada estava previst per aquest mateix divendres des de l'Aeroport d'Entebbe, una vegada realitzades les quatre setmanes de voluntariat, per貌 tant al web com a l'app de Qatar Airways surt com a cancel路lat.

Vol cancel路lat i bitllets a 2.500 euros

El pla de viatge, amb la companyia Qatar Airways, preveia la connexi贸 Entebbe (Uganda) 鈥 Doha (Qatar) 鈥 Barcelona, per貌 la Ruth i l鈥橝nna denuncien que la companyia qatariana els ha cancel路lat el vol i no els d贸na cap alternativa, nom茅s 芦comprar un altre vol per 2.500 euros禄, amb escala tamb茅 a Madrid. Un h脿ndicap afegit que tenen 茅s la dist脿ncia a l'aeroport, a 300 quil貌metres de l'orfenat de Fort Portal, en un pa铆s amb infraestructures prec脿ries i restriccions en el transport per la crisi del coronavirus.

L'Anna i la Ruth a la porta de l'orfenat, acompanyades d'altres volunt脿ries
La Ruth i l'Anna, al centre de la imatge, acompanyades d'altres volunt脿ries de l'orfenat de Fort Portal. | Cedida

A trav茅s de Twitter, des del perfil Atrapados en Uganda amb altres espanyols afectats, han denunciat la situaci贸 que estan vivint. Denuncien la mala praxi d鈥檃lgunes companyies a猫ries i demanen al govern espanyol un avi贸 de repatriaci贸. Les dues tarragonines lamenten l鈥abandonament per part de les autoritats i nom茅s han rebut l'atenci贸 del diplom脿tic de l鈥ambaixada de Kenia, Carlos Moreno, que els recomana pagar els 2.500 euros del vol de Qatar Airways.

La situaci贸 a Uganda

Actualment, a Uganda hi ha 44 casos confirmats de la Covid-19. Segons ens comenten les dues tarragonines, 芦el primer cas es va donar fa unes dues setmanes, per貌 dies abans ja es van prendre mesures, tancant escoles, bars o mercats禄. Fa pocs dies, el pa铆s afric脿 ha decretat restriccions en el transport i, tot i que no hi ha confinament, s鈥檋a establert un toc de queda a partir de les set de la tarda.

La coordinadora del voluntariat no permet que surtin del centre a la tarda 芦per la nostra seguretat禄. Les not铆cies que arriben a Uganda de l鈥epid猫mia a Europa fan que les persones de ra莽a blanca no estiguin ben vistes per una part de la poblaci贸. A Fort Portal, comparteixen casa amb altres quatre espanyols, dos dels quals tenen previst tornar, mentre que altres dos, un noi i una noia, es troben en la seva mateixa situaci贸, que esperen que es resolgui de manera positiva.


Comentaris