Munten un synchrolift al Moll de Cantàbria del Port de Tarragona

Aquesta col·laboració reforça el tràfic del Project Cargo per posicionar-se com un dels ports de referència a la Mediterrània
Munten un synchrolift al Port de Tarragona | Port de Tarragona

El Moll de Cantàbria del Port de Tarragona serà el lloc on l'empresa URSSA, amb seu a Guipúscoa, farà el muntatge fina d'un synchrolift, una estructura metàl·lica per aixecar embarcacions fora de l'aigua per a tasques de manteniment o reparació de 15 Mt de capacitat d'elevació. Aquesta col·laboració amb l'empresa basca reforça el tràfic del Project Cargo del Port de Tarragona per posicionar-se com un dels ports de referència a la Mediterrània pel que fa a exportació de càrregues especials.

El Port de Tarragona compta amb infraestructures, equips de manipulació mecànica i personal d'estiba qualificat per aquest tipus d'activitat i faciliten que grans estructures siguin fabricades o muntades a l'aire lliure als molls per ser carregades directament en vaixells especials amb destinació a ports de tot el món.

  

Les instal·lacions del Moll de Cantàbria van acollir aquest dijous les tres primeres peces del synchrolift i, finalment, conformarà una estructura de 2.428 tones. Un cop muntat, el synchrolift serà embarcat amb destinació Algèria, probablement d'aquí a uns 6 mesos.

El Project Cargo

La construcció i assemblatge d'un projecte de Project cargo és d'alta especialització, podent durar fins a 12 mesos i requerint grans calats, mà d’obra especialitzada i rampes pel procés de càrrega a vaixell i, normalment, són estructures metàl·liques.

La infraestructura portuària tarragonina té una particularitat molt destacable: una particularitat molt destacable: una

  

excel·lent climatologia que permet que gairebé la totalitat dels projectes es realitzin en esplanades a l'aire lliure, i es facilita l'embarcament directe des del moll, així com àmplies àrees operacionals i mà d’obra especialitzada gràcies a la important indústria auxiliar de Tarragona juntament amb el potent clúster petroquímic de la zona i de referència per al sud d’Europa.

  

"Última hora: Les últimes dades de defuncions i contagis de coronavirus a Tarragona" "Un estudi de la URV posa números: menys accidents a les carreteres de TGN"