ERC impulsa al Senat una ponència per estudiar la seguretat en les àrees químiques com la de Tarragona

El tarragoní Josep Rufà l'ha presentat aquest dimarts | Unes 3.300 empreses formen el sector químic a l'Estat

El grup d'Esquerra Republicana-EHBildu ha aconseguit aquest dimarts, 13 d'octubre, que s'aprovi una moció, presentada pel tarragoní Josep Rufà, perquè la Comissió d'Indústria, Turisme i Comerç del Senat posi en marxa una ponència per estudiar la seguretat en les àrees químiques com la de Tarragona. Aquest fet, a més, implica que s'iniciï un estudi exhaustiu sobre la seguretat en les zones amb indústria petroquímica i química.

Unes 3.300 empreses formen el sector químic a l'Estat. Totes aquestes suposen una quota del 13% del total industrial i generen 670.000 llocs de treball directes i indirectes. El volum de negoci, a més, va superar els 65.600 milions d'euros l'any 2019. La demarcació de Tarragona concentra el 25% del total de producció a Espanya i el 50% a Catalunya. Segons Josep Rufà, «ara la prioritat és la millora en la seguretat, sobretot després del terrible accident a l’empresa tarragonina Iqoxe el passat 14 de gener, on van perdre la vida dos treballadors i un veí».

El senador defensa que «davant d’aquest i d’altres accidents ocorreguts» i «donada la concentració d’empreses químiques i petroquímiques en determinades zones industrials com la de Tarragona i el perill que suposa per a la població un possible sinistre en cadena», és oportuna la creació de manera immediata d’una ponència per estudiar la seguretat.
 

"Un mes després: com estan les aules de TGN 30 dies després d'arrencar el curs escolar?" "Covid-19: Salut mou fitxa a la residència d'avis intervinguda a Calafell"