El Senat espanyol, en una sessió plenària.

ERC impulsa al Senat una ponència per estudiar la seguretat en les àrees químiques com la de Tarragona

El tarragoní Josep Rufà l'ha presentat aquest dimarts | Unes 3.300 empreses formen el sector químic a l'Estat

El grup d'Esquerra Republicana-EHBildu ha aconseguit aquest dimarts, 13 d'octubre, que s'aprovi una moció, presentada pel tarragoní Josep Rufà, perquè la Comissió d'Indústria, Turisme i Comerç del Senat posi en marxa una ponència per estudiar la seguretat en les àrees químiques com la de Tarragona. Aquest fet, a més, implica que s'iniciï un estudi exhaustiu sobre la seguretat en les zones amb indústria petroquímica i química.

Unes 3.300 empreses formen el sector químic a l'Estat. Totes aquestes suposen una quota del 13% del total industrial i generen 670.000 llocs de treball directes i indirectes. El volum de negoci, a més, va superar els 65.600 milions d'euros l'any 2019. La demarcació de Tarragona concentra el 25% del total de producció a Espanya i el 50% a Catalunya. Segons Josep Rufà, «ara la prioritat és la millora en la seguretat, sobretot després del terrible accident a l’empresa tarragonina Iqoxe el passat 14 de gener, on van perdre la vida dos treballadors i un veí».

El senador defensa que «davant d’aquest i d’altres accidents ocorreguts» i «donada la concentració d’empreses químiques i petroquímiques en determinades zones industrials com la de Tarragona i el perill que suposa per a la població un possible sinistre en cadena», és oportuna la creació de manera immediata d’una ponència per estudiar la seguretat.
 


Comentaris