Els ERTO continuen multiplicant-se a la demarcació de Tarragona

Ja s’ha superat la xifra dels 3.000 expedients i 18.000 treballadors afectats
Les empreses patiran les les conseqüències de la pandèmia del coronavirus | Laia Solanellas

 

Els expedients de regulació temporal d’ocupació, coneguts com a ERTO, continuen multiplicant-se a la demarcació de Tarragona. Dia rere dia, el Departament de Treball anuncia la nova xifra d’expedients tramitats i aquesta continua sense aturador. La crisi de la Covid-19 està provocant estralls a les empreses del territori. Segons les darreres dades d’aquest diumenge 22 de març, s’han registrat 3.092 expedients que afecten 18.265 persones. En comparació als números d’aquest dissabte 21 de març, en 24 hores hi ha hagut 961 nous ERTO a la província, aquesta dada suposa un increment d’un 45,1%.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

En total, a Catalunya s’han registrat 25.160 ERTO a dia d’avui, que afecten un total de 247.690 treballadors i treballadores. Per demarcació, Tarragona segueix com la segona més afectada, només superada per Barcelona amb 18.061 expedients amb 203.700 afectats. A Girona, fins al moment s’han presentat 2.639 ERTo amb 18.408 persones i a Lleida 1.368 expedients amb 7.317 persones.

 

Probablement, aquesta dramàtica xifra continuarà creixent en els pròxims dies, pel que els efectes del coronavirus seguiran causant estralls molt més enllà que en la salut de les persones. Al Camp de Tarragona, els sectors de la restauració i l’hoteleria així com els petits comerços són els que més estan rebent l’impacte de l’aturada i més després que el Govern espanyol hagi anunciat la suspensió de l’obertura al públic d’hotels, càmpings i altres establiments turístics.

 

 

 

Més notícies de la categoria Àrea Metropolitana