ÚLTIMA HORA

La demarcació de Tarragona ja suma 87 morts per coronavirus i 1.098 casos positius

Els ERTO registrats a la demarcació de Tarragona es dupliquen

La xifra d’expedients tramitats ha passat dels 1.086 d’aquest divendres als 2.131
Les empreses patiran molt les conseqüències d'aquesta epidèmia. | Àngel Ullate

 

La crisi de la Covid-19 segueix provocant una pluja d’expedients de regulació temporal d’ocupació, coneguts com a ERTO, a la demarcació de Tarragona. Segons ha anunciat el Departament de Treball, la xifra d’expedients tramitats s’ha duplicat en tan sols 24 hores. Si aquest divendres el nombre era de 1.086, ara s’ha arribat a l’esfereïdora xifra de 2.131. Això significa, actualment, que 13.848 treballadors i treballadores es troben amb el seu futur en pausa. Cal recordar, que dijous només hi havia registrats 152.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Per demarcacions, Tarragona continua com la segona més afectada, només superada per Barcelona amb 12.293 expedients registrats que afecten 178.237 persones. A Girona, fins al moment s’han presentat 1.558 ERTO amb 12.656 afectats i a Lleida 975 que sumen 5.591 persones. Per tot plegat, a dia d’avui hi ha 16.957 ERTO a Catalunya que afecten 210.332 treballadors.

 

Probablement, aquesta dramàtica xifra continuarà creixent en els pròxims dies, pel que els efectes del coronavirus seguiran causant estralls molt més enllà que en la salut de les persones. Al Camp de Tarragona, els sectors de la restauració i l’hoteleria així com els petits comerços són els que més estan rebent l’impacte de l’aturada i més després que el Govern espanyol hagi anunciat la suspensió de l’obertura al públic d’hotels, càmpings i altres establiments turístics.

Més notícies de la categoria Àrea Metropolitana