Imatge d'un comandament d'un videojoc, el dia 28 d'agost de 2020.

Un estudi assenyala que jugar a videojocs alleuja el dolor dels infants amb càncer

L’ús dels videojocs en pacients pediàtrics redueix un 30% el dolor i el malestar derivats de la mucositis després d’un tractament de quimioteràpia

La Fundació Juegaterapia, per primer cop, ha fet un estudi clínic sobre els efectes analgèsics que poden tenir els videojocs  en infants en tractament contra el càncer. La fundació, dedicada a experimentar amb l'ús del joc en nens i nenes hospitalitzats, ha tingut la col·laboració de la Càtedra del Dolor Infantil de la URV. També han participat  l’Hospital Universitario La Paz i la Universidad Autónoma de Madrid, amb la col·laboració de Sony Interactive Entertainment Spain, que ha proporcionat videojocs i les consoles.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

L'estudi s'ha fet amb nens i nenes malalts de càncer, que jugaven en videojocs entre dues i tres hores diàries com a part de l'estudi. Després d'això, les conclusions que s'han obtingut a partir de l'estudi són que l'ús dels videojocs en pacients pediàtrics redueix  un 30% el dolor  i el malestar  derivats de la mucositis després d'un tractament de quimioteràpia.

Segons l'estudi, la disminució del dolor percebut associat a una intensa mucositis  comporta també una reducció del 20% de la dosi de la morfina diària administrada a cada un dels infants. La mucositis es una inflamació  de la mucosa del tracte digestiu que pot provocar que els pacients no puguin ni empassar saliva, associada habitualment a la quimioteràpia.

L'estudi també determina que l'ús de videojocs també fa augmentar  en un 14% el  to vagal del seu sistema parasimpàtic, associat a la recuperació fisiològica davant la presència d'estímuls de dolors.