GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Dormir poc i irregular dificulta aprimar-se, segons un estudi tarragoní

Durant un any han analitzat 2.000 persones amb sobrepès o síndrome metabòlica
Les persones que dormen poc o en horaris irregulars s'aprimen menys que la resta | Cedida

Dormir poques hores al dia i fer-ho de manera irregular sense uns patrons ni horaris fixes dificulta el procés de perdre pes i aprimar-se, segons conclou un estudi recent a càrrec d'investigadors de la Unitat de Nutrició Humana de la Universitat Rovira i Virgili (URV). L'anàlisi, que relaciona la prevenció de l'obesitat amb la dieta mediterrània, ha estudiat durant un any a gairebé 2.000 pacients amb sobrepès i síndrome metabòlica per tal de fer sòlides les conclusions que s'han anat revelant.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

La premissa és clara: una son curta —de menys de sis hores al dia— i en horaris variables implica unes dificultats més altes per reduir el greix corporal. Per arribar a la conclusió, es va sotmetre a tots els pacients a un programa intensiu de pèrdua de pes basat en una dieta mediterrània baixa en calories, rutines d'activitat física i teràpia per controlar les seves conductes durant un any. La conclusió: aquells qui no dormen les mateixes hores cada nit i no arriben a les sis hores de son han experimentat una pèrdua de pes menor i una disminució més baixa de l'índex de massa corporal.

 

Un patró de son regular i adient és garantia d'una exitosa pèrdua de pes segons la URV

Amb els resultats a la mà, els investigadors conclouen que un patró de son adient és causa directa d'un major èxit a l'hora de mantenir el pes i prevenir alteracions com ara l'obesitat o el sobrepès. La recerca l'encapçalen Christopher Papandreou, cap de la Unitat de Nutrició Humana del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la URV, i Jordi Salas-Salvadó, director de clínic de Nutrició del Servei de Medicina Interna de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus. Els dos, a més, són membres actius de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV).

 

També et pot interessar