L'equip d'investigadors de la URV i l'IISPV, després d'anunciar la recerca

Investigadors de la URV dissenyen un model per reduir la taxa de reintubacions als pacients de les UCI

És fonamental per tal de minimitzar riscos de salut | La taxa cauria del 9% actual a un anecdòtic 1%

Salt endavant gràcies a un equip d'investigadors de la Universitat Rovira i VIrgili (URV) i l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV). L'equip de recerca  ha aconseguit dissenyat amb èxit un nou moudl matemàtic capaç de reduir notablement la taxa de reintubacions  als pacients ingressasts a les UCI que necessiten oxigen  extern per tal de garantir el funcionament dels seus òrgans.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Prop de la meitat dels pacients  ingressats a cures intensives necessiten aquesta ventilació mecànica per respirar, i és fonamental per a la salut  dels pacients que el suport d'aquesta ventilació ni sigui ni suficient ni excessiu, ja que podria comportar riscos  per a la salut dels malalts. La recerca s'ha articulat gràcies a les dades d'un miler de pacients de cures intensives, i ha definit un patró d'èxit contrastat.

Es considera una extubació fallida si cal reintubar al pacient 48 hores després de retirar la respiració assistida

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

En un 9% dels casos de pacients que milloren i aconsegueixen extubar  —és a dir, retirar la ventilació assistida—, cal tornar-los a intubar  passades les 48 hores des de la retirada, en un procés considerat d'extubació fallida  i que comporta un risc afegit per a la salut del pacient. De la mà del model de la URV, la taxa de reintubacions  cau del 9% a només un 1% dels casos.

El següent pas de l'equip investigador  serà incorporar aquest model als sistemes de monitoratge de les UCI, i s'espera que pròximament es pugui posar a prova per validar la seva efectivitat. Els casos de pacients de cures intensives amb respiració assistida  han estat especialment habituals i preocupants en els darrers mesos, relacionats amb les patologies greus derivades de la infecció per coronavirus.