Eudald Carbonell (URV): «No és un canvi, anem cap a un nou món»

El paleoecòleg afirma que la crisi del coronavirus ha posat en evidència «una globalització amb peus de fang»
Carbonell encapçala la recerca de l'IPHES i és catedràtic a la URV | IPHES

El catedràtic de Prehistòria de la Universitat Rovira i Virgili (URV) Eudald Carbonell ha reclamat «una altra forma d'organitzar-se al planeta» per evitar l'extinció de l'espècie humana. En un vídeo difós a les xarxes socials, el també investigador de l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) ha alertat que davant d'una crisi «molt greu», la Covid-19 «ens ha posat davant del mirall i el que hem vist com a espècie no ens ha agradat».

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Carbonell ha lamentat que s'hagi optat per una «globalització amb peus de fang» en lloc d'intentar «integrar la diversitat». Per això ha reclamat «augmentar la sociabilitat» per «trencar aquesta jerarquia mundial», i ha afegit que “si ho fem així, molt probablement trobarem solucions”. «Hem fet les coses malament, i la nostra espècie en un futur pròxim pot col·lapsar», ha assegurat Carbonell.

El catedràtic de la URV i investigador de l'IPHES creu que la Covid-19 marcarà un punt d'inflexió

Però el paleoecòleg també ha indicat que es pot fer, al seu parer, per evitar-ho. «Hem de socialitzar la revolució científico-tecnològica i augmentar la nostra sociabilitat per augmentar la consciència crítica com a espècie». D'aquesta manera «serem capaços, entre tots, de trencar aquesta jerarquia mundial i cooperar, coordinar, entendre'ns, fer-nos competents».

«Si ho fem així, molt probablement trobarem solucions i canviarem de model», ha afegit. Carbonell també ha advertit que «anem cap a un nou món, no és un canvi, no és una transformació, anem cap a una altra forma d'organitzar-se en el planeta com a humans». I ha alertat: «si ho fem bé, no col·lapsarem. Si, per contra, no ho fem bé, probablement ens extingirem».

"⚫ÚLTIMA HORA: Gairebé un centenar de nous positius en coronavirus a Tarragona i 6 morts" "❗😖 Els ERTO no cessen: Més de 1.000 empleats a l'atur en un dia a TGN"