Discover iMAGInada

Els actes culturals seran una excepció en el toc de queda i permetran trencar el confinament de cap de setmana

Les entrades serviran com a salconduit per arribar a casa i sortir dels límits territorials fixats en cada tram

La cultura es mantindrà com una excepció en el toc de queda sempre que el públic ho justifiqui amb una entrada. D'aquesta manera, els espectadors podran arribar més tard de les 22 hores a casa si han anat al teatre, al cinema o a un concert. Així ho recull el Govern en el pla de desescalada fet públic aquest dijous, que també inclou la possibilitat de trencar el confinament de cap de setmana (municipal, en el primer tram; comarcal en el segon) amb l'entrada com a salconduit.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

A partir de dilluns 23 de novembre, en la primera de les quatre fases, cinemes, teatres, auditoris i sales de concert obriran amb un aforament del 50% i sense superar les 500 persones de públic. Museus, biblioteques i sales d'exposicions amplien les restriccions del 30% al 50%.

En el segon i el tercer tram, l'aforament de teatres, cinemes i sales de concerts se situarà en el 70%, amb la mateixa limitació de persones, fixada en les 500. No serà fins al quart tram en què el públic podrà assolir les 1.000 persones.

El pla de desescalada en quatre trams

Quatre trams en dos mesos i revisió de les restriccions abans d'avançar de fase. Així serà el pla de desescalada que ha plantejat el Govern de la Generalitat de Catalunya aquest dijous i que s'iniciarà a partir del 23 de novembre. 

Durant aquest temps es veurà modificat el confinament perimetral que passarà a ser de municipal a comarcal i, després, tenir mobilitat lliure arreu del territori català. A poc a poc també s'augmentaran els grups de convivència passant de 6 a 10 a partir del tercer tram. 

També hi haurà la reobertura dels establiments de restauració i els espais dedicats a l'esport, interior i exterior. Pel que fa als locals comercials, hi haurà restriccions i els centres comercials reobriran a partir del segon tram. 


Comentaris