L'exèrcit inicia una campanya de suport contra el coronavirus a orfes, vídues i militars retirats a Tarragona

Des de la subdelegació de Defensa s'ha entrat en contacte amb un centenar de persones a la província
La subdelegació de Defensa a Tarragona ha contactat amb 100 persones, amb vincles amb les forces armades, per saber com estan vivint la crisi el coronavirus. | Europa Press

En plena pandèmia mundial per la propagació del coronavirus, l'exèrcit espanyol ha engegat una campanya de suport a personal retirat, vídues, orfes i personal vulnerable de les forces armades. En concret, a les comarques de Tarragona, les forces armades s'han posat en contacte amb 107 persones que, segons la subdelegació de Defensa a Tarragona, l'administració encarregada d'aquesta actuació, es troben en situació «d'especial vulnerabilitat», sigui per motius personals o econòmics.

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

La campanya, engegada el 24 de març i que ha durat fins al 12 d'abril, ha servit perquè els militars «puguem fer un seguiment d'aquells amb dificultats personals i/o econòmiques». El contacte s'ha realitzat «per telèfon, per correu electrònic i, en els casos que no fos possible, per correu postal». Arreu del territori espanyol, l'exèrcit s'ha interessat per  un total de 25.000 vídues i militars jubilats. 

Una cadira per la dutxa

«Ha sigut molt gratificant veure com la nostra gent gran s'emocionava en veure com algú es preocupava per ells. La majoria de les persones contactades es troben , i estan sent ateses per familiars i amics, però altres sí que ens han demanat ajuda» han apuntat des de la subdelegació de Defensa, que té la seva seu en un immoble de la Rambla Vella, a Tarragona.  Com a exemple de les peticions que han rebut, la subdelegació ha parlat de «la gran majoria de demandes eren per aconseguir alguns medicaments, o receptes per a medicaments que tenen pautats. També ens han demanat una cadira per a la dutxa; bombones de gas per cuinar o un certificat de mobilitat».

«A més a més, nosaltres els hi hem ofert tant assessorament psicològic com espiritual, si el necessitessin» han afegit des de l'organisme de la Rambla Vella. «Fem un seguiment personalitzat d'aquells casos que ho requereixen, ateses les seves circumstàncies especials» han conclòs responsables de l'exèrcit espanyol implicats en una campanya que ha comportat més de 600 trucades per conèixer com estan vivint la pandèmia aquells tarragonins i tarragonines que, en algun moment o altre de la seva vida, han tingut vincles amb les forces armades espanyoles. 

"📗ATENCIÓ UNIVERSITARIS: Les 4 propostes per avaluar-vos durant el confinament" "✈La delicadíssima situació de l'Aeroport de Reus en plena pandèmia"