Imatge de persones fent cua al Tinglado 1 del Port de Tarragona

L'exposició 'Tarragona confinada. La ciutat amagada' del Port de Tarragona tanca amb 2.912 visitants

El Port ha posat a la venda un catàleg amb les imatges de l'exposició, els beneficis del qual s'han destinat a la Creu Roja de Tarragona

Després de dos mesos, el passat diumenge, 8 de novembre, va finalitzar l'exposicióTarragona confinada. La ciutat amagada’ del Port de Tarragona. Des del 13 de setembre s'ha pogut visitar la mostra, en una data que va coincidir amb els sis mesos del decret de confinament de Catalunya.

Durant tots aquests mesos, l'exposició ubicada al Tinglado 1 del Moll de costa ha comptat amb una gran afluència de visitants, arribant a les 2.912 persones. La mostra era un recull d'11 fotògrafs locals que van immortalitzar la ciutat de Tarragona en imatges, durant els mesos deconfinament, a la primera onada del virus.

Es tracta del primer testimoni gràfic dels efectes de la Covid-19 a la ciutat. Des del Port de Tarragona asseguren que és també «un homenatge a les persones, les famílies, els professionals i les empreses que van ser i són a primera línia prestant serveis essencials».

Reconeixement a les persones que han lluitat per frenar la Covid-19

'Tarragona Confinada. La ciutat amagada' ha volgut ser també un reconeixement de cara a les entitats que es van implicar i van dedicar els seus esforços a contenir la pandèmia i «fer front a una amenaça desconeguda», immortalitzada ara en les imatges de la ciutat durant els mesos de confinament.

L'epígraf Homenatge, memòria i descobriment, obria la porta a descobrir el recull de fotografies d’Alba Rodríguez, Cristina Serra, Montse Riera, David Oliete, Fabián Acidres, Laia Solanellas, Adrià Borràs, Àngel Ullate, Rubén Perdomo i Gerard Boyer, i l’assessorament i coordinació de Pep Escoda qui, a més, hi va participar.

El Port de Tarragona va decidir recollir totes aquestes fotografies i fer un catàleg de l'exposició, que s'ha posat a la venda i s'ha aconseguit recaptar 465 euros, que s'han lliurat íntegrament a la Creu Roja de Tarragona per fer front a les conseqüències derivades de la pandèmia a la ciutat.

Per últim, el Port també ha volgut retre homenatge a tots aquells que han prestat serveis essencials durant la pandèmia. D'aquesta manera, s'ha plantat un xiprer davant el Tinglado 1, amb una placa acompanyant on es pot llegir «per grans que siguin les inclemències, les arrels ben clavades en la nostra terra sempre troben la força per superar-les i enlairar-se amb fermesa».


Comentaris