Els camioners tarragonins estaran representats a la querella contra els talls de carreteres dels CDR

La Federació d'Autotransportistes de la província de Tarragona forma part de la CETM, que ha anunciat una denúncia contra els governs català i espanyol pels talls de carretera
Imatge d'arxiu del tall a La Jonquera que ha generat pèrdues milionàries segons el sector del transport. | Catalunya Diari

 

La Confederació Espanyola de Transport de Mercaderies (CETM) ha anunciat, aquest dilluns, 25 de novembre, que ultima una querella penal contra els governs espanyols i català pels talls de carreteres que s'han viscut arreu del país arran de la publicació de la sentència del procés, el 14 d'octubre. La Federació d'Autotransportistes de Tarragona (FEAT), com a membre de la CETM, estarà representada també a la causa segons ha confirmat el seu director, Josep Lluís Aymat, a TarragonaDigital.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Aymat ha explicat a aquest mitjà que «és molt difícil quantificar l'afectació econòmica dels talls de carreteres. Hauríem de tenir constància dels camions implicats i quina mercaderia transportaven». «No obstant això, un camió pesant ha de facturar un mínim de 450 a 550 euros al dia per no perdre diners» ha explicat el màxim representant dels transportistes tarragonins. 

 

Denúncia «per no garantir la lliure circulació de mercaderies i persones»

El president de la Confederació Espanyola de Transport de Mercaderies (CETM), Ovidio de la Roza, ha anunciat, en declaracions als mitjans de comunicació que «els serveis jurídics de la CETM estan enllestint una demanda col·lectiva que es presentarà contra el govern central i el català per omissió de funcions durant els talls de carreteres dels independentistes en les darreres setmanes». 

 

L'argumentació d'aquesta querella, i el motiu pel qual la presenten contra les dues administracions, és que «una és titular i l'altra gestora de les vies i cap de les dues no ha garantit la lliure circulació de mercaderies i persones». La CETM agrupa a més de 31.000 empreses del sector de les mercaderies a l'Estat i ha avançat que les pèrdues econòmiques són superiors als 140 milions d'euros.