Ferré (URV): «Hem de plantejar com ajudar les empreses d'aquí per transformar el coneixement en valor»

El rector de la Universitat Rovira i Virgili (URV) assegura que per tirar endavant el projecte de Catalunya Sud: Regió del Coneixement cal resoldre el tema de la unitat del territori

El rector de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Josep Anton Ferré té totes les esperances dipositades amb el projecte Catalunya Sud, Regió del Coneixement que lidera aquesta Universitat. Pel rector es tracta de saber gestionar l'atracció de talent i saber-lo retenir.

«És un projecte que està funcionant molt bé, fa poques setmanes un conjunt d'alcaldes i el president de la Diputació de Tarragona van viatjar a la regió de Trento, a Itàlia, per veure com funciona aquest projecte allí», explica. I assegura que existeix un sentiment molt positiu per part de totes les administracions del territori. 

 

La URV és l'encarregada, juntament amb la Diputació de Tarragona, de liderar un projecte que, entre altres coses, busca la manera de connectar el coneixement que pot generar la Universitat amb els sectors econòmics clau. Aquest projecte va portar la creació de la Càtedra del Coneixement el 2014, el departament que fins avui està treballant per tirar endavant aquesta iniciativa. 

 

Unitat del territori per un projecte comú

Ferré assegura que va ser precisament aquesta iniciativa la que va ajudar la Universitat a aconseguir el distintiu de Campus d'Excel·lència Internacional. Per tirar endavant amb el projecte cal, segons el rector de la URV, resoldre el tema de la unitat del territori. «Ens falta un projecte comú que se'l cregui la gent i que cadascú generi la part que li pertoca», i assegura que cal posar-se d'acord amb aquells projectes que tenen interès per tothom. 

 

A partir d'aquí, segons el rector, es podria impulsar aquest projecte que té per objectiu basar el desenvolupament del territori en la recerca i la innovació, traient profit dels trets diferencials del territori, com són la indústria química, el turisme o el patrimoni cultural. 

 

Enllaços relacionats

«Catalunya Sud: regió del coneixement», el futur de la regió de Tarragona

Tampere, un exemple de Regió del Coneixement a la Unió Europea