La First Lego League reunirà gairebé 500 futurs científics a Tarragona i Reus

L'esdeveniment se celebrarà aquest dissabte 2 de febrer on hi participaran 24 escoles
Rècord de participació a la First Lego League | Redacció - Fotografia: UdL

 

 

Avui dilluns, 28 de gener, el Palau de Congressos de Tarragona ha acollit la presentació de la nova edició de la For Inspiration and Recognition of Science and Technology Lego League; un espai en què alumnes d'entre 6 i 16 anys competiran amb la ciència i la diversió com a estendard.

 

D'aquesta manera, 30 equips procedents de 24 escoles diferents de tota la demarcació seran partícips d'aquesta iniciativa que promou els valors del treball en equip i la capacitat emprenedora entre els nens i els adolescents, tot descobrint la diversió i l'emoció que amaguen la ciència i la tecnologia. Els participants hauran de pensar i resoldre problemes reals amb una investigació científica i fer proves amb l'ús d'un robot construït i programat per ells mateixos.

 

Tornejos i fases finals a tot l'Estat

La FIRST LEGO League s’estructura en tornejos classificatoris i fases finals a ciutats de tot l'Estat. Els millors participants de cada torneig es guanyaran un lloc per la Gran Final de la FIRST LEGO League.

 

 

 

Imatge d'una altra edició | LleidaDiari.cat

 

L'acte més massiu fomentant vocacions científiques

En l'edició d'enguany, la First Lego League posa sobre la taula el repte 'INTO ORBIT', on els alumnes d'entre 10 i 16 anys coneixeran les dificultats tecnològiques a l’espai, quines són les limitacions del cos humà i, fins i tot, quines conseqüències socials pot tenir l’exploració espacial.

 

Per la seva banda, nenes i nens de 6 a 9 anys, s'enfrontaran al repte 'MISSION MOON', descobrint què hem de tenir en compte per poder fer una bona exploració espacial, tot construint una maqueta LEGO i un pòster il·lustratiu de tot allò que aprenen.

 

Tot plegat un esdeveniment territorial que alterna la seva seu entre Tarragona i Reus i que compta amb el suport dels dos ajuntaments, la Diputació, la URV, l'empresa LEAR Corporation i la fundació Reddis; tot esdevenint l'acte més massiu fomentant vocacions científiques i tecnològiques a la demarcació.