La Fiscalia de Tarragona investiga la fuita d’oli del passat dijous 2 d’abril a Dow

El Ministeri Públic vol esclarir si l’incident pot constituir un possible delicte contra el mediambient
La fuita d'oli es va produir el passat 2 d'abril a les 18.42 hores de la tarda | TarragonaDigital

 

La Fiscalia de Tarragona ha obert diligències d’investigació sobre els fets que van tenir lloc el passat 2 d’abril a la planta de Dow Chemical Ibérica SA, on es va produir una fuita d’oli. La planta, situada al terme municipal de La Canonja, va patir un vessament de 'Dowthem Q' i va provocar una columna de fum blanc visible per als veïns. Segons el Diari de Tarragona, el Ministeri Públic vol saber si l’incident pot constituir un possible delicte contra el medi ambient.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

La companyia va donar l'avís i va activar el PAU (Pla d'Autoprotecció), fent sonar les sirenes d'alarma i confinant preventivament els seus treballadors. Per una altra banda, la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya va activar el Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya (Plaseqcat) en fase d’alerta.

 

La fuita no es va estendre a l'exterior de les químiques. La Fiscalia ha sol·licitat al Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guardia Civil un informe sobre si la fuita a l’atmosfera de l’oli pot atemptar contra el medi ambient.