Una aturada no programada ha provocat una gran flamarada a la torxa de l'empresa Dow, al Polígon Nord de Tarragona

Alerta per una columna de fum i flames a la química Dow de Tarragona

S'ha incendiat un dels trens de solució de la planta | Protecció Civil ha activat el PLASEQCAT

Nou ensurt al polígon de les petroquímiques de Tarragona. Aquest dissabte una columna de fum i una flamarada «molt visible» en dues torxes de l'empresa Dow Chemical ha alertat alguns ciutadans.

Protecció Civil ha activat el Plaseqcat (Pla d'emergència exterior del sector químic de Catalunya) en fase d'alerta per l'incident. Segons ha informat el coordinador d'Emergències de la companyia química, a les 20.14 hores s'ha incendiat un dels trens de solució de la planta. 

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

La substància involucrada és un dissolvent, detalla Protecció Civil. Fins la fàbrica, ubicada a l'Autovia Tarragona-Salou, s'han desplaçat operatius del Parc Químic Sud, mentre l'empresa ha decretat l'Emergència a la planta. No hi ha hagut persones afectades.

L'alcalde de Reus tranquil·litza els ciutadans

Es tractaria doncs d'una anomalia interna, que ja es va donar el passat mes de maig, quan de nou una parada no programada a les instal·lacions de la mateixa companyia va causar també una flamarada molt visible en la torxa de la fàbrica, alertant els ciutadans.

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, també ha volgut aclarir que es tracta d'un incident menor, que no ha tingut afectacions ni ha provocat ferits.

NOTA INFORMATIVA A CIUTADANIA REUS. Incident menor. Explosió sentida per ciutadans Dow informa parada planta no programada. Es veu fum i flama torxa sud i nord. Estiguin tranquils.

Posted by Carles Pellicer on Saturday, 29 August 2020