Alerta per una columna de fum i flames a la química Dow de Tarragona

S'ha incendiat un dels trens de solució de la planta | Protecció Civil ha activat el PLASEQCAT
S'ha incendiat un dels trens de solució de la planta | Twitter

Nou ensurt al polígon de les petroquímiques de Tarragona. Aquest dissabte una columna de fum i una flamarada «molt visible» en dues torxes de l'empresa Dow Chemical ha alertat alguns ciutadans.

Protecció Civil ha activat el Plaseqcat (Pla d'emergència exterior del sector químic de Catalunya) en fase d'alerta per l'incident. Segons ha informat el coordinador d'Emergències de la companyia química, a les 20.14 hores s'ha incendiat un dels trens de solució de la planta. 

La substància involucrada és un dissolvent, detalla Protecció Civil. Fins la fàbrica, ubicada a l'Autovia Tarragona-Salou, s'han desplaçat operatius del Parc Químic Sud, mentre l'empresa ha decretat l'Emergència a la planta. No hi ha hagut persones afectades.

L'alcalde de Reus tranquil·litza els ciutadans

Es tractaria doncs d'una anomalia interna, que ja es va donar el passat mes de maig, quan de nou una parada no programada a les instal·lacions de la mateixa companyia va causar també una flamarada molt visible en la torxa de la fàbrica, alertant els ciutadans.

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, també ha volgut aclarir que es tracta d'un incident menor, que no ha tingut afectacions ni ha provocat ferits.

NOTA INFORMATIVA A CIUTADANIA REUS. Incident menor. Explosió sentida per ciutadans Dow informa parada planta no programada. Es veu fum i flama torxa sud i nord. Estiguin tranquils.

Posted by Carles Pellicer on Saturday, 29 August 2020

"La Generalitat ja té l'informe de les causes de l'explosió a IQOXE" "Última hora: Més morts i contagis per coronavirus a TGN i l'Ebre aquest dissabte"