La Fundació Repsol llança eWorld, un programa innovador per a escoles sobre el canvi climàtic

El programa aborda temes com l'energia, el canvi climàtic, la qualitat de l'aire o la mobilitat sostenible
El programa està orientat a estudiants de secundària | fundació repsol

 

La Fundació Repsol ha posat en marxa el projecte eWorld, una iniciativa educativa digital pensada per a estudiants de secundària i que permet als professors treballar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a l'aula a través de continguts sobre l'energia i el canvi climàtic.

 

El programa eWorld, que es pot adaptar al currículum escolar, ofereix als professors un format dinàmic i interactiu per abordar aspectes clau per al futur, com ara els reptes de l'energia, les diferències entre el canvi climàtic i la qualitat de l'aire o la mobilitat sostenible. El programa està estructurat en cinc capítols: Energia, Canvi Climàtic i Qualitat de l'aire, Mobilitat Sostenible, Disseny d'un model energètic a través d'un simulador i Reflexió final, que es poden abordar des de les assignatures de Física i Química, Tecnologia, Biologia i Geografia.

 

El projecte eWorld és una iniciativa de 'blended learning' o aprenentatge mixt, és a dir, combina continguts i activitats digitals amb dinàmiques de grup a l'aula. D'aquesta manera, els alumnes poden posar en pràctica les seves habilitats de creativitat, comunicació i treball en equip.

 

El projecte ha estat dissenyat per experts en educació com Chema Lázaro i Javier Espinosa, tots dos Premi Nacional d'Educació, i Juan Núñez, pedagog especialitzat en innocació educativa. Els continguts han estat desenvolupats amb la col·laboració dels professionals experts de Repsol en l'àmbit de l'energia, innovació i sostenibilitat.

 

Una altra novetat del projecte és que introdueix una narrativa immersiva, en la qual els protagonistes. Les activitats estan guiades per l'Alex, una jove estudiant universitària que necessita la col·laboració dels alumnes per complir una sèrie de reptes relacionats amb dos dels Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats per l'ONU en el marc de l'Agenda 2030: Energia assequible (ODS7) i Acció pel clima (ODS13).

 

Fins a 50 centres educatius de tot l'Estat ja han provat el programa, que ja està disponible a través de la pàgina www.fundacionrepsol.com i pròximament també en la plataforma de col·laboració Teams de Microsoft. La inscripció està oberta a tots els centres d'educació secundària, i és completament gratuïta. Durant el desenvolupament del programa, tots els participants compten amb el suport d'una assessoria pedagògica.