La Fundació Repsol llança una nova convocatòria del seu programa d'impuls per a 'startups'

Els projectes seleccionats rebran suport econòmic de fins a 144.000 euros en un any, formació i assessorament per part d'un equip de mentors i experts
Venvirotech Biotechnology, un dels projectes beneficiaris de l'edició 2018 | Fundació Repsol

 

La Fundació Repsol ja ha donat el tret de sortida a la vuitena convocatòria del seu ‘Fons d’Emprenedors’, un programa d’acceleració «per donar suport a les ‘startups’ que ofereixin solucions innovadores en l’àmbit de la indústria energètica i química, la mobilitat avançada i l’economia circular», apunten des de l’organització.

Els emprenedors que vulguin participar-hi podran presentar els seus projectes des d’avui dijous, 31 de gener, i fins al pròxim 4 de març, a través d’aquest formulari.

Entre sis i vuit empreses i 144.000 euros anuals

El ‘Fons d’Emprenedors’, explica la fundació, dóna suport cada any a «entre sis i vuit empreses en fase pre-comercial, donant-los l’impuls que necessiten per convertir-se en realitats de mercat en el menor temps possible». El denominador comú dels projectes, això sí, és que tots plegats estan desenvolupant innovacions que contribueixen a una transició energètica més sostenible.

Les accions seleccionades, en cada cas, rebran una ajuda econòmica de fins a 144.000 euros cada any, «formació especialitzada i assessorament per part d’un equip de mentors», remarquen els responsables. Alhora, els equips d’emprenedors podran accedir als experts de Repsol i, fins i tot, desenvolupar proves a les instal·lacions de la companyia energètica.

Segons els promotors del programa, aquest suport es realitza «de forma desinteressada, sense que impliqui cap mena de participació en el capital de l’empresa, ni cessió de drets de propietat intel·lectual». El procés d’acceleració, per la seva part, dura un any, que es podrà prorrogar un segon any i amb les mateixes condicions.

El projecte Finboot, beneficiari de la setena edició del programa per a emprenedors de Repsol | Fundació Repsol

 

Ajudes per a processos d'emprenedoria més llargs

Alhora, el ‘Fons d’Emprenedors’ compta també amb una modalitat de suport a ‘startups’ que necessiten més temps de desenvolupament, l’anomenada categoria ‘Idees’. En aquests casos, la fundació ofereix 2.000 euros al mes durant 12 mesos, més assessorament i formació.

Més de cent patents i 20 MEUR en inversió

Aquest projecte, que compta ja amb set edicions, ha accelerat un total de 48 ‘startups’, que han aconseguit més de 20 milions d’euros en inversió i finançament i que, al seu temps, han registrat més d’un centenar de patents. Des del 2011, any del llançament de la iniciativa, la Fundació Repsol ha rebut més de 2.700 propostes.

Aquest 2019, els projectes triats es donaran a conèixer al mes de juliol. L’any passat, apunten els promotors, les set ‘startups’ seleccionades «van destacar per les seves innovacions en els àmbits de la convocatòria. Una d’elles provenia de Portugal, una altra dels Estats Units i la resta, del País Basc, Catalunya i Cantàbria».

"Aquests són els nous caps dels Mossos a les comissaries de Tarragona i Reus" "Companys i rivals de Poblet l'elogien un dia després d'anunciar que plega"