GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La funerària Mémora reobre instal·lacions a Tarragona un cop ha entrat en fase 1

Al conjunt de l'Estat la firma ha tornat a posar en marxa 90 equipaments
Mémora reobre instal·lacions a Tarragona un cop ha entrat en fase 1 | Mémora

 

L'empresa funerària Mémora ha reobert instal·lacions a Tarragona un cop aquest dilluns aquest àmbit territorial, així com les Terres de l'Ebre i el Pirineu i l'Aran, ha entrat en la fase 1 del desconfinament. La companyia, que ha reactivat al conjunt de l'Estat 90 de les seves instal·lacions, explica en un comunicat que ha condicionat i equipat tanatoris, sales de vetlla i oficines per tornar el servei «amb garanties de màxima seguretat». Per exemple, s'han instal·lat càmeres termogràfiques o mampares de separació, o s'ha proveït els complexos funeraris d'Equips de Protecció Individual (EPI). També hi haurà gels hidroalcohòlics, EPI per a famílies per si fossin necessàries, papereres per a guants i mascaretes o senyalitzacions específiques.

 

D'altra banda, Serveis Funeraris Reus i Baix Camp ha publicat la nova normativa aplicable als diversos equipaments gestionats per l'empresa municipal a partir d'aquest dilluns.

 

Així, s'autoritza utilitzar les sales de vetlla, amb un límit màxim en cada moment de 10 persones, siguin o no convivents. En el cas de difunts per Covid-19 es manté la suspensió de les vetlles i les cerimònies de comiat fins a nou avís.

 

A les sales de cerimònies del tanatori i del crematori municipals es permet un aforament de 30 persones i, amb caràcter general, s'observaran les recomanacions d'ús de mascareta, desinfecció dels espais, utilització preventiva de gels hidroalcohòlics i distribució normativa dels assistents.

 

Finalment, la participació en la comitiva en casos d’enterraments o de comiats per cremació de la persona difunta es limita a 15 persones entre familiars i amics. Si es considera oportú, s’hi pot afegir el ministre de culte o persona assimilada de la confessió respectiva per a la pràctica dels ritus funeraris de comiat. En el cas de difunts per Covid-19, caldrà també acreditar mitjançant document oficial o declaració responsable que no s’han tingut contacte amb la persona difunta.