EN DIRECTE

⚠️🌧 Talls de carreteres, inundacions i estralls arreu en l’últim dia del Glòria

El Govern promou la innovació del 5G en la indústria química tarragonina

El Port de Tarragona acollirà dilluns, 8 de juliol, la jornada 'La tecnologia 5G i el seu impacte en el sector industrial químic i petroquímic'
Imatge aèria de la ciutat i el Port de Tarragona | ACN

 

 

El pròxim dilluns, 8 de juliol, la seu de l’Autoritat Portuària de Tarragona acollirà la quarta jornada de divulgació territorial organitzada pel Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya en un encontre que vol promoure «la demanda de serveis innovadors entorn de la tecnologia 5G en sectors estratègics de l’economia catalana», tal com han explicat des del Govern.

 

La trobada, que compta amb el suport del ‘hub’ 5G Barcelona, reunirà empreses i entitats que desenvolupen projectes en l’àmbit del 5G i actors del sector industrial químic i petroquímic interessats a digitalitzar els seus processos gràcies a la innovació tecnològica. El secretari de Polítiques Territorials, David Ferrer, obrirà la jornada, en què també intervindrà el director general d’Innovació i Economia Digital, Dani Marco.

 

 

 

5G, impuls tecnològic i nous horitzons

Dilluns, al port tarragoní, s’hi exposaran les necessitats de digitalització del sector i es compartiran diferents exemples sobre com la incipient tecnologia 5G pot obrir nous horitzons i impulsar substancialment la indústria química a la nostra regió.

 

Cal recordar la química i petroquímica de Tarragona és un sector estratègic i un dels dinamitzadors més potents d’ocupació al territori, que representa el 50% de tota la indústria química a Catalunya i el 25% a l’Estat. A més, el sector genera 11.000 llocs de feina directes i indirectes, i 35.000 llocs de treball induïts.

 

La digitalització del Port

Tarragona, amb el pol petroquímic més potent del sud d’Europa, gaudeix d’un important binomi industrial i productiu, braç a braç amb el Port de Tarragona, una infraestructura que resulta cabdal per a l’economia catalana. Precisament, el complex presidit per Josep Maria Cruset també està immers en un profund procés de digitalització a les seves instal·lacions i serveis, per tal d’adaptar-se als reptes de la revolució tecnològica en la logística i el món portuari.

 

 

També et pot interessar