NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!
Fer esport també ha canviat amb l'emergència sanitària.

Illa confirma el pas a la fase 2 del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre

El dilluns 25 de maig s'iniciarà la nova fase de desescalada

El Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre entraran en fase 2 el dilluns 25 de maig. Així ho ha confirmat el Ministre de Salut, Salvador Illa aquest divendres al migdia en roda de premsa, després d'acceptar les peticions de la Generalitat de Catalunya. Juntament amb la província de Tarragona, l'Alt Pirineu i Aran també passen de fase.

El Govern va sol·licitar que els territoris en fase 1 des de fa dues setmanes avancessin i que els territoris que van quedar pendents divendres —Barcelona i àrea metropolitana nord i sud— i continuaven a 0 amb mesures de relaxació, passessin a la 1. El Ministeri va autoritzar la setmana passada que Lleida, Girona, Catalunya Central, l’Alt Penedès i el Garraf passessin a la fase 1.

Què es podrà fer a la fase 2? 

La fase 2 elimina les franges horàries de sortida, excepte per als col·lectius vulnerables on s’inclouen les persones grans. Les reunions —a l’exterior i dins de domicilis— s’amplien a fins a 15 persones. També es permeten fer casaments amb un màxim de 100 persones a l’aire lliure i 50 a l’interior. Els enterraments podran ser de fins a 25 persones. L’aforament de restaurant se situa en el 40% i els cinemes i teatres poden obrir amb un terç de l’aforament. Es permetran espectacles de fins a 400 persones en recintes oberts i de fins a 50 en recintes tancats, sempre mantenint les distàncies i mesures d’higiene. També es permet visitar monuments i sales d’exposicions, però les discoteques i pubs encara no podran obrir.

Les vetlles en aquesta fase 2 podran ser de fins a 25 persones a l’exterior de 15 a l’interior. L’aforament dels llocs de culte podrà ser del 50%, superant el terç de l’etapa anterior.

Les piscines recreatives poden obrir amb un terç de l'aforament, però no es podrà accedir a les dutxes dels vestidors i s'haurà de garantir sempre la distància de seguretat. A més, els espais que tinguin un contacte freqüent amb les mans d'usuaris —com poms de porta o baranes—, s'hauran de desinfectar tres vegades al dia com a mínim.

També es limita a un terç de l'aforament les zones comunes d'hotels i establiments turístics i es permetrà celebrar congressos, trobades, reunions de negocis i conferències —promoguts per entitats públiques o privades— de fins a cinquanta persones en pavellons o sales de conferències. Pel que fa a centres comercials, hi podrà haver només un 40% d'aforament dins l'establiment i d'un 30% als espais comuns, on només es podrà transitar i no s'hi podrà quedar quiet.

En el cas d'esportistes professionals, permet reprendre les lligues professionals «sempre que l'evolució de la pandèmia ho permeti». Això sí, la competició serà a porta tancada i sense públic. A més, es permetrà «l'entrenament total» amb fins a catorze esportistes.

L'executiu també permet reiniciar la lliga professional esportiva sense públic. Els esportistes integrats en clubs no professionals podran fer entrenaments bàsics, individuals i amb mesures de prevenció. Els de clubs professionals podran entrenar-se amb un màxim de 14 persones, sempre que es pugui, per torns i no superant el 50% de la capacitat de l'espai.

Pel que fa a les residències, en la segona fase es permeten visites «preferentment» en supòsits excepcionals que fan referència «al final de la vida» o per «alleujaments per descompensació neurocognitiva del resident».


Comentaris

envia el comentari