El gremi de perruqueries de Tarragona aconsella no fer serveis a domicili

L'associació apel·la a la unitat del sector per afrontar la recuperació de la crisi de la Covid-19
Aconsellen no fer serveis a domicili | ACN

El Gremi Provincial Artesà de Perruqueries i Bellesa de Tarragona aconsella als 200 associats d'arreu de la demarcació que no facin serveis a domicili, malgrat que estan permesos en casos essencials. El president del gremi, Pere Salcedo, sosté que no són un servei imprescindible i que, per exemple, una persona impedida que no pugui rentar-se el cap a casa hauria de recórrer als serveis socials. «Nosaltres no tenim mitjans ni tenim protocol. No podem anar a casa de ningú», apunta. Salcedo alerta que l'aturada està tenint una gran afectació en el sector i que la majoria d'empresaris amb personal aliè han aplicat ERTO. El gremi apel·la a la unitat del col·lectiu per afrontar la recuperació de la crisi.

 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

Sorpresos per ser considerats primera necessitat

El responsable del gremi admet que van quedar molt sorpresos quan, inicialment, el govern espanyol va preveure que les perruqueries poguessin seguir treballant per atendre casos de primera necessitat. «Lògicament, ni perruquers ni barbers no podem estar a menys d'un metre i mig del client», explica Salcedo, qui posa en valor la «lluita» que van iniciar com a sector perquè es rectifiqués la decisió.

 

El president del gremi recorda que els serveis a domicili només es permeten en casos molt especials, però no per anar a tallar els cabells o a posar un tint, per exemple. Tot i això, el gremi tarragoní recomana als professionals del territori que no vagin a treballar a domicili, davant la manca de protocols i mitjans existent.

 

Un cop se'ls permeti tornar a treballar, apunta Salcedo, la feina «ja no serà com abans» i caldrà establir uns protocols d'actuació dins les perruqueries. Abans d'haver d'abaixar la persiana ja recomanaven l'ús de mascaretes i guants, i netejar l'espai de treball després de cada client. Ara estan a l'expectativa de les indicacions i pautes que els puguin donar les autoritats sanitàries.

 

L'aturada ha tingut «molta afectació» en els empresaris de la perruqueria de la demarcació, que han hagut de recórrer a ERTO. «La majoria som petits autònoms amb pocs treballadors i, tenint el negoci tancat, no es pot mantenir l'estructura de l'empresa», relata el president del gremi. Salcedo afirma que els empleats afectats per aquests expedients temporals «encara no han cobrat» i que, al seu torn, als autònoms els han cobrat les quotes malgrat que s'han quedat sense ingressos.

 

A més, els professionals de la perruqueria i la bellesa artesana fa uns anys que han de conviure amb la proliferació de grans cadenes i negocis de baix cost, amb talls de cabell a un preu d'entre tres i cinc euros. «Nosaltres apostem per la qualitat», reivindica. Davant la incertesa, Salcedo fa una crida als perruquers i perruqueres a agremiar-se. «Això s'ha de tornar a remuntar i és una oportunitat important per anar units», tanca.