La Guàrdia Civil destrueix 2.676 armes entregades o confiscades a Tarragona

1.994 eren armes de foc llargues, 520 pistoles i revòlvers, 110 d'aire comprimit i 52 armes blanques
S'han destruït 2.676 armes de TGN | Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil, durant el 2019, a destruir un total de 86.566 armes, entre les quals n'hi havia 62.000 que eren de foc. Aquesta actuació està emmarcada dins la normativa vigent a Espanya i forma part del Programa d'Acció de Nacions Unides sobre el comerç il·lícit d'armes petites i lleugeres, que va tenir el seu origen a la Conferència Internacional de les Nacions Unides.

En aquest sentit, totes les armes que s'han recuperat per diversos motius, s'han procedit a la seva destrucció. Aquest ha estat realitzat i controlat pel personal d'Intervenció d'Armes i Explosius de la Guàrdia Civil, que té la competència exclusiva.

Destrueixen 2.676 armes a Tarragona

Arreu de l'Estat s'han destruït 86.566 armes. A Tarragona, la Intervenció d'Armes de la Guàrdia Civil, ha procedit a destruir-ne per fosa 2.676. Aquestes estaven dipositades com a ferralla per diversos motius, com defunció del titular, caducitat de la llicència d'armes, entrega voluntària dels propietaris, subhastes que han quedat desertes i, en un menor nombre, les que han estat confiscades per la comissió de fets delictius o algun altre tipus d'infraccions administratives.

De totes les armes destruïdes, 1.994 eren armes de foc llargues, 520 pistoles i revòlvers, 110 d'aire comprimit i 52 armes blanques. Totes elles van ser reduïdes a ferralla mitjançant la fosa en una fàbrica de la província de Barcelona.

Pel que fa a les armes blanques i d'aire comprimit, van ser intervingudes per part de la Guàrdia Civil o altres cossos policials de Tarragona durant alguna de les actuacions que s'havien realitzat.

El vigent Reglament d'Armes de l'any 1993 i posteriors normes complementàries regula la reducció a ferralla de les armes i, a més, l'import obtingut, un cop descomptats els costos de manipulació, són ingressats al Tresor Públic.

"Molta precaució: La gran preocupació dels Bombers des del desconfinament" "La història es repeteix a Correus: denuncien falta de personal a la demarcació de TGN"