El Gran Recapte arrenca a Tarragona amb vora 350 punts de recollida d'aliments

Més de 4.500 voluntaris s'encarregaran de recaptar les donacions que, l'any passat, es van situar a la regió en 500.000 quilos
Uns 4.500 voluntaris participen al Gran Recapte dels Aliments arreu de les comarques de Tarragona. | Àngel Ullate

 

Allò que el 2009 va començar com una petita gota de solidaritat a Reus, és ara una autèntica onada. Parlem del Gran Recapte dels Aliments, que celebra aquest divendres i dissabte, dies 22 i 23 de novembre, la desena edició. Dues jornades en que la Fundació Banc dels Aliments surt al carrer, a milers de punts de recollida d'arreu de Catalunya, per captar el màxim tonatge de menjar possible.

 

Reus, com a embrió, i la resta de la regió de Tarragona, no queden pas enrere en aquest gran esdeveniment solidari que ja forma part de l'imaginari col·lectiu de tot el país any rere any. A tota la regió, aquest divendres i aquest dissabte, hi haurà repartits centenars de punts de recollida de menjar que aniran dirgits a la Fundació Banc dels Aliments. Serà aquesta entitat qui en gestionarà el destí final.

 

L'any 2018 es van recollir fins a 500.000 quilos d'aliments durant els dos dies de durada del Gran Recapte. | Arxiu
 

Quanta gent atén el Banc dels Aliments?

Algunes dades per entendre la dimensió de l'esdeveniment i de la tasca de l'entitat. Al Gran Recapte dels Aliments de 2018 es van recollir, a les comarques de Tarragona, uns 500.000 quilos de menjar. La xifra representa menys d'un 25% del volum que el Banc dels Aliments gestiona durant tot l'any. Una xifra ingent, però dramàtica, que mostra encara la quantitat de persones que necessiten les entitats benèfiques per cobrir una de les seves necessitats primordials: l'alimentació.

 

El Banc dels Aliments no atén directament els usuaris, sinó que reparteix el menjar a les entitats solidàries. Només el 2018, va col·laborar a Tarragona amb 154 entitats. En total, van contribuir a l'alimentació de 27.036 persones, més del 3,3% de la població de la demarcació.

 

Dues voluntàries a la nau de Reus on se centralitzen les donacions del Gran Recapte dels Aliments, en l'edició de 2018. | Àngel Ullate

 

Quan i on se celebra el Gran Recapte dels Aliments 2019?

Col·laborar en el Gran Recapte dels Aliments, que com demostren les dades és clau per a la tasca de la Fundació, es pot fer durant tota la jornada d'aquest divendres, 22 de novembre, i dissabte, dia 23. A tota la demarcació de Tarragona hi haurà un total de 344 punts de recollida, a botigues i supermercats de gairebé tots els municipis. A la ciutat de Tarragona se n'han establert 55; mentre que a Reus, són 36.

 

Quanta gent hi col·labora?

Per tal de poder ser presents a la mateixa hora i els mateixos dies a tot Tarragona i tot Catalunya, la Fundació Banc dels Aliments fa setmanes que busca voluntaris. A la nostra regió, n'hi haurà vora 4.500, per tal de cobrir els gairebé 350 comerços de recollida d'aliments. Aquest dimarts, encara mancaven un centenar de voluntaris a Reus i fins a 300 a Tarragona, si bé les inscripcions s'han accelerat les darreres hores i la correcta celebració de l'esdeveniment està garantida.

 

Oli, conserves i llet són els tres elements de més necessitat per part del Banc dels Aliments. | Àngel Ullate

 

Com puc col·laborar al Gran Recapte dels Aliments 2019?

Si voleu participar com a voluntaris i al Banc dels Aliments encara li'n convenen, cal que truqueu al telèfon 977 75 74 44, a partir de les nou del matí d'aquest divendres, 22 de novembre. Hi ha dues menes de voluntaris: els recaptadors, per als propers dies, i els classificadors, que s'encarregaran de distribuir els productes a partir de diumenge.

 

La forma més senzilla de col·laborar, però, és donant aliments. Podeu apropar-vos al supermercat o botiga que us sigui més proper i comprovar que hi hagi punt de recollida. Els aliments més necessitats són l'oli, la llet i les conserves, de manera que els podeu comprar i entregar als voluntaris que hi haurà en aquell comerç.