El Gran Recapte arrenca a Tarragona amb vora 350 punts de recollida d'aliments

M茅s de 4.500 voluntaris s'encarregaran de recaptar les donacions que, l'any passat, es van situar a la regi贸 en 500.000 quilos
Uns 4.500 voluntaris participen al Gran Recapte dels Aliments arreu de les comarques de Tarragona. | 脌ngel Ullate

All貌 que el 2009 va comen莽ar com una petita gota de solidaritat a Reus, 茅s ara una aut猫ntica onada. Parlem del Gran Recapte dels Aliments, que celebra aquest divendres i dissabte, dies 22 i 23 de novembre, la desena edici贸. Dues jornades en que la Fundaci贸 Banc dels Aliments surt al carrer, a milers de punts de recollida d'arreu de Catalunya, per captar el m脿xim tonatge de menjar possible.

Reus, com a embri贸, i la resta de la regi贸 de Tarragona, no queden pas enrere en aquest gran esdeveniment solidari que ja forma part de l'imaginari col路lectiu de tot el pa铆s any rere any. A tota la regi贸, aquest divendres i aquest dissabte, hi haur脿 repartits centenars de punts de recollida de menjar que aniran dirgits a la Fundaci贸 Banc dels Aliments. Ser脿 aquesta entitat qui en gestionar脿 el dest铆 final.

L'any 2018 es van recollir fins a 500.000 quilos d'aliments durant els dos dies de durada del Gran Recapte. | Arxiu
 

Quanta gent at茅n el Banc dels Aliments?

Algunes dades per entendre la dimensi贸 de l'esdeveniment i de la tasca de l'entitat. Al Gran Recapte dels Aliments de 2018 es van recollir, a les comarques de Tarragona, uns 500.000 quilos de menjar. La xifra representa menys d'un 25% del volum que el Banc dels Aliments gestiona durant tot l'any. Una xifra ingent, per貌 dram脿tica, que mostra encara la quantitat de persones que necessiten les entitats ben猫fiques per cobrir una de les seves necessitats primordials: l'alimentaci贸.

El Banc dels Aliments no at茅n directament els usuaris, sin贸 que reparteix el menjar a les entitats solid脿ries. Nom茅s el 2018, va col路laborar a Tarragona amb 154 entitats. En total, van contribuir a l'alimentaci贸 de 27.036 persones, m茅s del 3,3% de la poblaci贸 de la demarcaci贸.

Dues volunt脿ries a la nau de Reus on se centralitzen les donacions del Gran Recapte dels Aliments, en l'edici贸 de 2018. | 脌ngel Ullate

Quan i on se celebra el Gran Recapte dels Aliments 2019?

Col路laborar en el Gran Recapte dels Aliments, que com demostren les dades 茅s clau per a la tasca de la Fundaci贸, es pot fer durant tota la jornada d'aquest divendres, 22 de novembre, i dissabte, dia 23. A tota la demarcaci贸 de Tarragona hi haur脿 un total de 344 punts de recollida, a botigues i supermercats de gaireb茅 tots els municipis. A la ciutat de Tarragona se n'han establert 55; mentre que a Reus, s贸n 36.

Quanta gent hi col路labora?

Per tal de poder ser presents a la mateixa hora i els mateixos dies a tot Tarragona i tot Catalunya, la Fundaci贸 Banc dels Aliments fa setmanes que busca voluntaris. A la nostra regi贸, n'hi haur脿 vora 4.500, per tal de cobrir els gaireb茅 350 comer莽os de recollida d'aliments. Aquest dimarts, encara mancaven un centenar de voluntaris a Reus i fins a 300 a Tarragona, si b茅 les inscripcions s'han accelerat les darreres hores i la correcta celebraci贸 de l'esdeveniment est脿 garantida.

Oli, conserves i llet s贸n els tres elements de m茅s necessitat per part del Banc dels Aliments. | 脌ngel Ullate

 

Com puc col路laborar al Gran Recapte dels Aliments 2019?

Si voleu participar com a voluntaris i al Banc dels Aliments encara li'n convenen, cal que truqueu al tel猫fon 977 75 74 44, a partir de les nou del mat铆 d'aquest divendres, 22 de novembre. Hi ha dues menes de voluntaris: els recaptadors, per als propers dies, i els classificadors, que s'encarregaran de distribuir els productes a partir de diumenge.

La forma m茅s senzilla de col路laborar, per貌, 茅s donant aliments. Podeu apropar-vos al supermercat o botiga que us sigui m茅s proper i comprovar que hi hagi punt de recollida. Els aliments m茅s necessitats s贸n l'oli, la llet i les conserves, de manera que els podeu comprar i entregar als voluntaris que hi haur脿 en aquell comer莽.

"La URV seguir脿 permetent el debat pol铆tic a les reunions del claustre" "Josep Maria Cruset inaugura les XI Jornades d'Arqueologia Industrial de Catalunya"