Nadal al Teatret del Serrallo 2020

El Teatret del Serrallo retransmetrà 'Històries de Nadal' a través de les xarxes socials

Contacontes, dansa i pallassos faran gaudir als més petits del 22 de desembre al 5 de gener

El Teatret del Serrallo prepara les activitats per aquest  Nadal 2020, marcat per la pandèmia. El Teatret vol arribar a les cases dels infants tarragonins a través de les 'Històries de Nadal', uns relats curts que es podran visualitzar a través de les xarxes socials.

Els relats es publicaran a partir d'avui,  22 de desembre, i fins al pròxim 5 de gener, sempre a la mateixa hora, dos quarts de vuit de la tarda. Es tracta d'uns 'relats  màgics' que inclouran diferents tipologies: contacontes, música, pallassos i dansa, entre altres.

Des del Teatret han explicat que, tot i que enguany no es podrà comptar amb els espectadors habituals, l'espai s'ha  decorat  com si fos un petit  poble que es convertirà en escenari de totes les representacions.

Els millors contacontes del territori

La primera de les històries serà la sessió de contacontes de la mà de la Rat Cebrián, que explicarà tres històries molt divertides. La primera ‘Del conte del Carter. La felicitació’, la segona ‘El misteri del caganer’ i la darrera portarà com a títol ‘Quina barra, aquests camells!’. Es tracta d'uns relats «que de ben segur ens sorprendran i ens dibuixaran un gran somriure».

Seguidament, serà el torn de  Sílvia Palazón, una altra contacontes també molt coneguda al territori que oferirà tres històries de  Nadal, «més fred, però dolç i intimista». Començarà amb el relat que porta per títol ‘Pájaros en la cabeza’, seguit de ‘Matrioskade’ i finalitzarà amb ‘El Ratónyla montañade’.

Per últim, Joan Rioné també narrarà tres dels seus contes de collita pròpia, comptant amb la seva peculiar manera de caracteritzar els personatges, amb caixes que parlen, o llunes que són làmpades. Un univers figuratiu de la mà dels contes ‘Carrer del Mar’, ‘Quatre veïns’ i ’La tieta se’n va a la Lluna’.

Pallassos i dansa

A banda dels contes, al  Teatret del Serrallo també hi haurà espai per a l'humor fresc i despreocupat, gràcies als pallassos  de la companyia Toc de Gresca. Els tres personatges de l'obra inicien la difícil gesta de muntar un arbre de Nadal, amb totes les peripècies que això portarà.

Per finalitzar, l'espai cultural del Port també ha volgut que la  dansa sigui present durant aquestes festes de Nadal, i ha preparat una activitat plena de ritme i moviment, el 'Taller de Dansa'. Els ballarins faran una interpretació lliure del missatge de Nadal amb tres estils de ball, contemporani, clàssic i urbà.

El Port de Tarragona també recorda que aquest Nadal, el Teatret del Serrallo també serà l‘escenari de la Final de PortAutors/es 2020. El dia 3 de gener de 2021 a les vuit del vespre per les xarxes socials es desvetllaran els guardons.