L'Hospital de Dia de Joan XXIII duplica les visites mèdiques després de l'ampliació

El Servei de Medicina Interna del centre de Tarragona ha passat de fer 1.200 atencions a superar les 2.000
L'Hospital de Dia de Medicina Interna de l'hospital va ser reformat i ampliat l'any passat | Cedida

 

L'Hospital de Dia de Joan XXIII ha duplicat les visites i atencions en el primer any des de l'ampliació dels espais durant el 2018. El servei, entès com una alternativa lleugera a l'hospitalització convencional i ubicat a la tercera planta del centre hospitalari, ha superat les 2.000 visites mèdiques, molt per sobre de les 1.200 que registrava abans dels treballs.

L'Hospital de Dia va néixer el 2013 per millorar l'assistència sanitària dels pacients crònics complexos, reduir els ingressos hospitalaris d'aquells pacients que es poden atendre en règim ambulatori i disminuir també la quantitat de consultes a urgències. «A partir de les obres de millora, comptem amb una consulta pròpia per visitar i informar els pacients, amb total intimitat, i també tenim més espai a la nova sala de tractaments», explica la cap del Servei de Medicina Interna de Joan XXIII, Teresa Auguet.

L'Hospital de Dia permet atendre molts pacients al centre sense necessitat d'ingressar-los

El servei de la tercera planta permet que molts pacients puguin ser atesos a l'hospital sense necessitat d'ingrés, mentre se'ls fan proves i controls o se'ls administren els tractaments que els corresponen. Els serveis fan referència a diverses àrees, com la Medicina Interna, Neurologia, Endocrinologia, Al·lergologia, Digestiu, Pneumologia o Reumatologia.

L'eix dels treballs de l'any passat va ser l'ampliació dels espais per poder disposar de més capacitat d'atenció als pacients. Malgrat l'increment d'atencions a la tercera planta en el darrer any, les protestes a Joan XXIII no s'aturen: un nombrós grup de treballadors va concentrar-se aquest dimarts per protestar contra el tancament de més de 130 llits als hospitals de la demarcació de Tarragona aquest estiu.

També et pot interessar

"❗ TGN no troba relleu: «Els futurs metges i metgesses estan demanant sortir del país!»" "🍇 ATENCIÓ: La verema a les comarques de TGN arriba amb retard"